Chestorul de poliție Păcurar, originar din Apahida, nu își poate justifica AVEREA. VEZI ce sumă îi va fi CONFISCATĂ

După un proces cu Agenția Națională de Integritate, care a durat mai bine de patru ani, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au decis că Ioan Păcurar, fost chestor de poliție și șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj, nu își poate justifica averea.

ioan-pacurar-seful-ipj-cluj-iese-la-pensie1379755115

Judecătorii au dispus confiscarea de la Ioan Păcurar a unei sume destul de importante, de aproximativ 60.000 de euro. ” Constată că nu este justificată provenienţa sumei de 254.924 lei şi dispune confiscarea acestei sume de la persoana cercetată pe care o obligă să o plătească Statului în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a cauzei”, se arată în sentința Curții de Apel Cluj care a fost pronunțată în cursul zilei de luni.

În urma unei anchete care a fost făcută de Agenția Națională de Integritate, inspectorii au stabilit că Ioan Păcurar nu poate să își justifice averea. „În urma evaluărilor demarate la data de 28 decembrie 2011, s-au constatat următoarele: existența unei diferenţe semnificative în cuantum de 718.847,54 lei (aproximativ 189.143 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ioan Păcurar în perioada exercitării funcţiei de şef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. Veniturile realizate de către şeful IPJ Cluj în perioada pentru care au fost identificate diferențe semnificative (anii 2001, 2003, 2004, 2008, 2009, 2012) au fost în cuantum total de 840.164,76 lei, iar cheltuielile efectuate în aceeași perioadă au fost în cuantum de 1.559.012,30 lei”, se arată în comunicatul ANI.

Ioan Păcurar este originar din Apahida și este fratele lui Călin Păcurar, actual viceprimar al Primăriei comunei Apahida.

One thought on “Chestorul de poliție Păcurar, originar din Apahida, nu își poate justifica AVEREA. VEZI ce sumă îi va fi CONFISCATĂ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s