Vlad Fărcaș, fiul unui consilier local PNL, a distrus drumurile în Sânnicoară. Pe banii Primăriei Apahida, Fărcaș junior a pus pe străzi pământ în loc de balastru

Ziardeapahida.ro a intrat în urmă cu câteva săptămâni pe firul unei informații care îl privea pe Vlad Fărcaș și pe tatăl acestuia, consilierul local PNL, Vasile Fărcaș, care au derulat lucrări de introducere a rețelei de apă potabilă pe străzile George Enescu și 1 Mai din localitatea Sânnicoară, comuna Apahida. Lucrările în cauză au transformat strada George Enescu într-o stradă de mocirlă pentru că, deși trebuiau să pună balastru pe stradă, Vlad Fărcaș și muncitorii lui au pus pământ.

Ziardeapahida.ro a investigat această informație și a aflat amănunte incredibile. Totul pare să fi fost pus la punct cu mare atenție de către persoane interesate. Fiul consilierului PNL a fost surprins de mai multe ori în timp ce inspecta lucrările de pe strada George Enescu.

Explicaţie foto: Vlad Fărcaş inspectează lucrările pe care le face “sub acoperire” pe strada George Enescu.

În luna iulie 2015, primarul comunei Apahida, Grigore Fati a acordat un contract, pe linie directă, cu licitație, firmei ARL – Antrepriza Reparații și Lucrări SA. Contractul avea o valoare totală de 544.037 lei și privea ”reabilitarea conductelor de apă potabilă Sânnicoară, str. Grădinarilor, str. Câmpului, str. 1 Mai, str. G. Enescu, str. Someșului, str. Aviatorilor”.

farcas-vasile

Explicaţie foto: Consilierul local PNL, Vasile Fărcaş.

Din informațiile ziardeapahida.ro a rezultat că societatea ARL SA a subcontractat lucrarea societății Strabag SA, care mai apoi ar fi subcontractat mai departe aceste lucrări societății Servatec SRL, condusă de un anume Eugen Apati, care a derulat mai multe contracte cu Primăria Apahida, care vizau proiectare rețele de apă potabilă.

Muncitorii care au lucrat în Sânnicoara, pe strada George Enescu, unde în prezent există un noroi de nedescris, au susținut că au fost angajați de firma Servatec și îi dădeau direct raportul lui Vlad Fărcaș.

Oficial, copilul consilierului local PNL, Vasile Fărcaş, este angajat la Compania de Apă Someș și putea fi văzut venind pe șantierele de la Sânnicoară, la volanului unui autoturism Dacia, al Companiei de Apă Someș. Vlad Fărcaș se ferea întotdeauna să intre în contact direct cu localnicii iar dacă acesta era întrebat despre șantier spunea că nu este treaba lui. În schimb, el le dădea ordine muncitorilor ce și cum să mai lucreze.

Incredibil dar adevărat, în posesia redacției noastre se află o înregistrare audio în care Vlad Fărcaș recunoaște că a acoperit șanțurile în care a introdus conductele de apă potabilă cu pământ deși acestea trebuiau acoperite cu balastru. În plus, pe strada George Enescu trebuia pus un strat de balastru dar Vlad Fărcaș recunoaște că materialul folosit era plin de ”pământ” și că ”Doamne feri de o ploaie”.

Ei bine, în prezent strada George Enescu, şi celelalte din Sânnicoară, pentru care Primăria Apahida a folosit peste 100.000 de euro pentru introducerea rețelei de apă potabilă este un dezastru. Suntem curioși să aflăm câte notificări a trimis Primăria Apahida firmelor implicate în această afacere pentru readucerea străzii la nivelul inițial? Noi credem că niciuna.

INTERCEPTARE

Vlad Fărcaş, fiul consilierului PNL, Vasile Fărcaş, la rândul lui angajat la Compania de Apă Someş, îi era frică să vorbească pe telefon. “Dă un beep. Telefonul este aşa cum este”. Dacă nu a vorbit la telefon, Vlad Fărcaş a vorbit direct, şi a recunoscut că a pus pământ în loc de balastru şi că el este cel care a lucrat în Sânnicoară şi a produs dezastrul care i-a adus pe oameni în pragul disperării.

Domn: Se primesc reclamații de tot felul, de la situații …

Vlad Fărcaș: Știi care e problema, de la Sintesan, de la Ben Ben, nu găsesc balastru și nici nu vreau să îl las descoperit, tot, tot scot, amu vin două mașini de balastru. Ce nu-i bun scot afară …

Domn: Cum rămâne aici, cu drumul? Au reclamat oamenii …

Vlad Fărcaș: Problema e că la final, îl fac cum trebuie. Știi care e problema, amu a rămas, amu nu o să las nimic descoperit peste noapte, ca să nu fie probleme că las descoperit peste noapte. Că a așa-i mai bine să nu-l las descoperit peste noapte. Noi am săpat pe partea asta …

Domn: Câte firme lucră aici, pe sectorul ăsta de schimbat apa?

Vlad Fărcaș: Una. Nu-s eu, dau o mână de ajutor, indirect să zicem așa, o singură firmă care lucrează. Am dat-o la altcineva, nu s-a ocupat, s-a ocupat cum s-a ocupat, și am pus să meargă treaba, am luat un pic, m-am băgat un pic mai serios eu, știi, am adus balast, am pus să decoperteze tot. Eu nu îmi fac probleme. Am pus să îndrepte frumos, să fie totul la linie. Nu îmi place să las descoperit ceva, că așa-i filmul.

Domn: Drumul este problema noastră. Când intrați să reparați? De vine o ploaie îi dezastru pe drum.

Vlad Fărcaș: Eu am vorbit la Sinteșan și mi-a zis că are piatră de 16/25. După mine nu o să ai reclamație. Îți mai spun o lucrare unde am fost eu și nimeni nu știe că am fost noi.

Domn: Care?

Vlad Fărcaș: Lucrăm la Dezmir, peste deal, din Dezmir din capăt, până peste deal, acolo eu am făcut. Aduc două birlicuri de la Sinteșan.

Domn: Strada George Enescu … este cea mai importantă stradă din Sânnicoară … Oamenii spun că s-a stricat drumul.

Vlad Fărcaș: Nici nu pot să aduc basculă să încarc tot timpul. Am adus basculă, un 8×4 și am încărcat ce a fost rău.  … și Câmpului până aici, până În George Enescu, Someșului și Caragiale. Mi-a adus două bascule de balastru, pământ gol. Merge treaba, să amenajăm și să astupăm așa cum trebuie frumos. Sunt utilități multe, e gazul, e canalul. Aici așa a fost dacă vrei să îl îndrept puțin. Am mașină de tăiat asfalt. Și aici a fost dezastru, dar am ras.

Domn: Oamenii tot reclamă.

Vlad Fărcaș: Mai aduc niște piatră dacă trebuie.

Domn: Păcat că s-a pus pământ pe drum și s-a făcut noroi.

Vlad Fărcaș: S-a făcut un pic de noroi. Nu de la pământ e problema. Au adus două bascule de balastru, dar de fapt e pământ, e un balastru rondioș. No fiți atent: ăsta e balastru? Mai bine de jumătate e pământ. Nu am fost aici și uite ce mi-a adus. Îl și plătesc nu numai că-l aduce.

Domn: De săpat pe unde săpați.

Vlad Fărcaș: Pe Câmpului până în Enescu, și apoi pe Someș. Am mai dus la epurare pământul. Este pământ și nu este balastru. Balastrul îl bag în groapă. Scot pământul și bag balastru. Nu umplu toată groapa, unde nu-i umplută, scot o bucată, îl decopertez și bag balastru, ca să se compacteze cum trebuie să nu intre mașina în noroi. Teoretic trebuie să bag balastru până pe țeavă, dar nu are rost. Este pierdere de timp. Pământul nu este foarte rău. Sap 110 centimetri, și bag doar jumătate balastru.

Vlad Fărcaș: 075112…, Vlad Fărcaș, dă un beep, numai scurt, telefonul este de la companie, și este așa cum îi. Spune scurt ce ai de zis. Spune hai până în Sânnicoară și eu vin până în Sânnicoară.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s