Boc confirmă discuțiile pentru realizarea drumului expres spre Florești care ar salva HAOSUL rutier din zonă

Primarului Clujului, Emil Boc a confirmat discuțiile despre construcția unui drum expres, cu două benzi pe sens,  între Cluj Napoca și Gilău, care ar salva traficul infernal care se desfășoară prin Florești.
trafic floresti
Emil Boc a precizat că a discutat la nivelul CNADNR despre construcția a două proiecte rutiere care ar degreva traficul din Cluj Napoca. Boc a mai afirmat că în cursul lunii februarie va avea o discuție oficială cu premierul Dacian Cioloș pentru asigurarea finanțării. ”Cu oficialii de la CNANDR Cluj am discutat și am găsit înțelegerea lor. Și ei susțin această idee. Decizia se va lua la București dar sper că discuția mea cu premierul Cioloș de la mijlocul lunii februarie va fi definitorie”, a declarat Boc.

Cele două soluții, despre care Emil Boc susține că sunt cuprinse și în Planul Urbanistic General al al municipiului Cluj Napoca se referă la construcția drumului expres în lungime de 8.3 kilometri, de la supermarketul Cora, din cartierul Grigorescu, spre nodul de autostradă de la Gilău. ”Acest drum va avea mai multe racorduri spre Florești și ne va permite să introducem transportul în comun, fie tramvai, fie troleibuz. Pe acest drum estimăm că vor circula, zilnic, aproximativ 15.000 de autoturisme”, a spus Boc.

Al doilea proiect se referă la realizarea centurii Cluj Sud, care ar degreva traficul spre Turda și spre județele din nordul României, Baia Mare, Satu Mare și Bistrița Năsăud. ”De la Podul N din Mănăștur drumul ar urma să parcurgă zona Făget, Calea Turzii și apoi ar ajunge la centura Cluj Est, Apahida-Vâlcele. Estimările specialiștilor susțin că traficul de 60.000 de autoturisme care intră, zilnic, în Cluj Napoca ar circula pe această nouă centură. Și acest drum ar urma să aibă mai multe ramificații spre Cluj Napoca, una ar fi de pe strada Câmpului și a doua pe strada Vaida Voievod, din cartierul Gheorgheni”, a mai spus Emil Boc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s