Legea antifumat va putea închide barurile și terasele din Apahida

Dacă patronii teraselor sau a localurilor din Apahida nu vor respecta legea antifumat, vor riscă să se uite pentru 90 de zile, la cum arată afacerea lor pe din afara.

”Dragonii gemeni”, un bar frecventat de pe strada Parcului sau ”Terasa Rustică”, de lângă Biserica Ortodoxă din Apahida, dar și alte câteva baruri din comună nu își vor mai putea lăsa clienții să fumeze.

Legea este foarte strictă în cazul fumatului și se va aplica din data de 16 martie. Potrivit prevederilor legale, fumatul va fi interzis în orice spațiu închis. Prin spațiu închis se înțelege orice “spațiu public închis, accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

Amenzile pentru pentru persoanele fizice care vând țigări sau care vor fi prinse să vor fuma în incinta acestor localuri vor fi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

În cazul societăților comerciale care administrează barurile, multe dintre ele ”bombe” improvizate, sunt foarte aspre și pot ajunge până la 10.000 de lei. În cazul în care polițiștii sau alți inspectori însărcinați cu aplicarea legii vor constata abateri repetate, unitatea respectivă poate fi închisă pentru 90 de zile.

Barurile din Apahida, multe dintre ele care funcționează de ani de zile și care au devenit mici embleme locale vor avea de suferit deoarece marii amatori de o tărie sunt și fumători înrăiți.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s