Apahidenii se opun construirii de blocuri între case. Ansamblul CENTRUM APAHIDA contestat de locuitorii de pe Eroi Pascu care se tem că vor putea rămâne fără UTILITĂȚI

Trei locuitori din Apahida, care locuiesc pe strada Eroi Pascu au înregistrat la Primăria Apahida, memorii prin care se OPUN construirii unui ansamblu de mai multe blocuri cu o înălțime de șase etaje, vizavi de Biserica Ortodoxă a părintelui Diț.

Oamenii sunt supărați pe faptul că angajații de la Serviciul de Urbanism susțin în actele publice că investitorul imobiliar are acordul tuturor vecinilor în timp ce, o parte dintre aceștia, susțin că nu și-au dat acordul.

De asemenea, într-un memoriu depus tot la Primăria Apahida se arată că aceste blocuri aveau, în 2008, un regim de înălțime de două etaje iar acum au ajuns să aibă șase etaje.

”Subsemnatul Morar Pop Gheorghe, domiciliat pe strada Eroii Pascu, numărul 36, mă opun vehement construirii de imobile cu locuințe colective, la adresa Libertății 237. În calitate de vecin direct mă opun acestor construcții deoarece acestea depășesc enorm nivelul de înălțime al locuințelor individuale din zonă. Acestea ne afectează însorirea locuinței și a curții, ne afectează intimitatea tuturor vecinilor din zonă. Am cumpărat imobilul în luna octombrie 2015 și nu mi s-a adus la cunoștință că în zonă s-ar construi locuințe colective de tip bloc”, se arată în adresa înregistrată la Primăria Apahida.

Un alt locuitor din zona respectivă, Ștefan Pușcaș a depus un memoriu la Primăria Apahida, împotriva ansamblului de blocuri care urmează să se construiască pe strada Libertății 237. Apahideanul le cere celor de la Primărie să aibă în vedere regimul de înălțime a celor șapte blocuri care se vor construi la această adresă. ”Distanțele față de limita de proprietate conform procedurii legale, nu sunt de acord cu această construcție până nu se reglementează utilitățile din zonă, apă, gaz, curent, ținând cont de faptul că la un așa număr mare de apartamente, riscăm să rămânem fără utilitățile care asigură confortul zilnic al locuitorilor de pe strada Eroi Pascu. Ca și vecin direct vă fac cunoscut că nu sunt de acord cu investiția propusă, în imediata apropiere a imobilului proprietate personală în care locuiesc”, se arată în memoriul scris de Ștefan Pușcaș, și depus la Primăria Apahida în data de 15.06.2015.

Ziardeapahida.ro vă prezintă un memoriu trimis de un alt locuitor pe adresa Primăriei Apahida, care nu a ținut cont de el. În acest document se arată că funcționarii de Primăriei Apahida, care se ocupă de urbanism au precizat că investitorul imobiliar a cerut acorduri pentru această construcție, în realitate acest lucru nefiind adevărat. În plus, mai susține apahideanul, aceste blocuri au fost aprobate, inițial, în 2008, la un regim de înălțime de două etaje, iar acum acestea au ajuns să aibă șase.

Memoriu

”Referitor la PROIECTUL DE HOTARARE privind aprobarea PLANULUI  URBANISTIC  ZONAL,si a regulamentului de urbanism aferent, pentru obiectivul CONSTRUIRE ANSAMBLU  CENTRUM APAHIDA, in localitatea Apahida, str. Libertatii, nr.237,  va fac cunoscut urmatoarele:
Potrivit HCL nr. 63/14.05.2008 (Anexa) a fost aprobat planul urbanistic zonal si regulamentul de urbanism aferent,conform Legii  350/2001 pentru obiectivul ANSAMBLU REZIDENTIAL pe terenul  situat in Comuna Apahida, str. Libertatii, nr.237- beneficiari BACIU BOGDAN VASILE si  RUSU SIMION OLIMPIU.   – CU  ACORDUL VECINILOR-
Referatul  nr. 9689/13.05.2008 ,pentru sustinerea  hotararii mai sus mentionata este  intocmit de catre  Compartimentul urbanism-
Desi la acea vreme , reglementarile aprobate de catre consiliul local prin HCL nr, 20/30.03.2005  privind regimul de inaltime  erau:
Regim inaltime –maxim S(D)+P+2E+M
P.O.T.= 40%
C.U.T( gradul de ocupare)=1.5%,
s-a solicitat aprobarea urmatoarelor caracteristici:
Regim inaltime –maxim S+P+6E
P.O.T.= 40%
C.U.T(gradul de ocupare)=3.2%,
Mentionez ca la aceea data , prin lege, gradul de ocupare-CUT-  trebuia sa  fie cuprins intre 1 si 1,2 %, nu s-a tinut cont de Lege , aprobandu-se Hotararea mai sus mentionata- cu specificatia ca exista acordul vecinilor.

Va fac cunoscut ca si la aceea data eram vecini,si nu mi s-a cerut niciodata acordul pentru modificarea  gradului de ocupare– in concluzie, HCL nr. 63/2008 este ilegala. S-a mizat pe faptul ca restul vecinilor de la care persoanele mai sus mentionate au achizitionat terenul au semnat acorduri de construire a blocurilor la o distant de 3 m fata de limita de proprietate, desi nu  exista acord din partea vecinilor  referitor la gradul de ocupare si la regimul de inaltime.
Nu cred ca aprobarea  PUZ-ului , pentru  ANSAMBLULUI REZIDENTIAL se bazeaza pe o hotarare de consiliu legala si corecta, mai ales ca in acea hotarare se  minte intentionat ca vecinii sunt de acord.
Va rog sa tineti cont de faptul ca acest proiect de hotarare se bazeaza pe o  Hotarare  adoptata  fara baza legala,-cu o documentatie unde parcarile sunt in curtea bisericii ortodoxe- desi este invocata Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului – ceea ce s-a aprobat(CUT-ul) depaseste limita stabilita de legea din aceea vreme, se minte ca exista acordul vecinilor, eu fiind vecin, nu mi-am dat acordul, mai ales ca sunt la limita de proprietate, si sa nu adoptati hotararea”.

One thought on “Apahidenii se opun construirii de blocuri între case. Ansamblul CENTRUM APAHIDA contestat de locuitorii de pe Eroi Pascu care se tem că vor putea rămâne fără UTILITĂȚI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s