Cu acordul prefectului de Cluj, primarul Fati a propus construirea a șase blocuri între case. APAHIDA va deveni un haos imobiliar cum se vede în Florești sau Cluj

Prefectul de Cluj vrea să transforme Apahida într-o nouă zonă unde haosul urbanistic să domnească în voie și unde legile și regulamentele să fie respectate doar oamenii simpli. Ceva similar ca în Florești sau Cluj Napoca unde, în multe zone de case a ”răsărit” câte un bloc.

Mult discutata hotărâre a Consiliului Local Apahida, care interzice construirea de blocuri între case, a fost atacată de prefectul de Cluj, fostul PSD-ist, Gheorghe Vușcan. La această decizie a Prefecturii Cluj s-a ajuns și din cauza faptului că secretarul comunei Apahida, Alexandru David, a refuzat să semneze de legalitate hotărârea de consiliul local care interzice construirea blocurilor între case.

După decizia prefectului de a ataca în instanță această hotărâre, culmea, la ședința de Consiliu Local, care va avea loc joi, 21 ianuarie 2016, primarul Grigore Fati a pus pe ordinea de zi, și a inițiat, șase proiecte care se referă la construirea de blocuri între case.

Ziardeapahida.ro vă prezintă toate aceste proiecte precum și zonele unde aceste blocuri vor fi construite și de către cine.

Prima dintre ele se referă la construirea a șapte blocuri pe strada Libertății 237, din Apahida, vizavi de Primărie. Ansamblul ”Centrum” va avea 356 de apartamente și este construit de Rusu Simion și asociații.

Al doilea proiect se referă la construirea unui ansamblu de locuințe situat în Apahida, strada Libertății 259. În proiectul de HCL, care este din inițiativa primarului, se arată că numita Maria Mărincean vrea să construiască două corpuri de clădire cu un regim de înălțime de două etaje plus mansardă.

Un al treilea proiect supus aprobării, tot din inițiativa primarului Grigore Fati, se referă la construirea unui bloc, cu înălțimea maximă de 14 metri, pe strada Horea, numărul 1. Clădirea va avea parter și două etaje și vor fi construite șase apartamente.

Al patrulea proiect este al milionarului din Sânnicoara, Cosmin Moldovan, patron al carmangeriei Cosm Fan SRL. Acesta vrea să demoleze celebra ”Casă verde” din centrul localității Apahida, unde în prezent funcționează un magazin alimentar și o sală de sport, iar în loc să construiască un bloc care va avea un regim de înălțime de demisol+parter + patru etaje. ”Funcțiunea de spații comerciale la parter, birouri și locuințe colective”.

Al cincilea proiect este supus aprobării tot la inițiativa primarului Fati și vizează celebra firma Wigstein SRL, patronată din umbră de celebrul Călin Pâgleșan. Acesta vrea să construiască pe strada Pietroasa 42, un ansamblul imobiliar compus din trei blocuri, cu funcțiunea de locuințe colective. În total, firma Wigstein SRL vrea să construiască 48 de apartamente.

Și al șaselea proiect este pe ordinea de zi și tot legat de un bloc. Acesta se referă tot la firma Wigstein și a fost inițiat tot de primarul Fati. Societatea vrea să construiască pe strada Someș, numărul 9, un bloc cu 20 de apartamente, cu regim de înălțime parter+două etaje + mansardă.

Pentru toate aceste proiecte, șeful Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Apahida, inginerul Iuliu Mârza, care construiește o casă la Câmpenești în condiții ILEGALE, și-a dat acceptul.

 

One thought on “Cu acordul prefectului de Cluj, primarul Fati a propus construirea a șase blocuri între case. APAHIDA va deveni un haos imobiliar cum se vede în Florești sau Cluj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s