Instructorul ”pervers” și-a găsit NAȘUL. Primul procuror al Clujului a dispus reînceperea urmăririi penale împotriva lui

Primul procurorul al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Gheorghe Dragoș a dispus reînceperea urmăririi penale împotriva lui Ioan Moldovan, fost instructor ala Ansamblul de dansuri Populare Someșul Apahida, care este cercetat pentru infracțiunea de hărțuire sexuală. În prezent, Moldovan este angajat la Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Apahida.
578375_379858892045913_671650934_n
Decizia primului procuror Dragoș vine la două luni după ce un alt procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca a dispus clasarea dosarului din lipsă de probe. Această soluție a fost atacată de patru tinere din Apahida, care au l-au acuzat pe Ioan Moldovan de hărțuire sexuală. Ancheta în faza inițială a fost făcută de un agent de poliție de la Postul de Poliție din Apahida, și a fost derulată la modul superficial așa cum susține procurorul șef Gheorghe Dragoș.

”Cu privire la cercetările efectuate în cauză și la probele administrate, apreciem că, cel puțin la acest moment, acestea nu sunt complete pentru a justifica în mod temeinic o soluție de clasare față de suspectul Moldovan Ioan, cu privire la infracțiunile de agresiune sexuală și tentativă de viol reclamate, pe temeiul reținut de către procuror, respectiv că fapta reclamata nu există”, susține primul procuror Dragoș.

Mai mult, magistratul arată că la momentul de față se impune o audiere mai detaliată a persoanelor vătămate, în cazul de față cele patru tinere care au fost membre ale ansamblului de dansuri sportive Someșul Apahida și care au reclamat că au fost molestate sexual de către instructorul Moldovan. ”Din declarațiile martorilor R. Oana Maria, C. Vlad și Ș. Dan Gabriel, reiese că, astfel de fapte de natura celor reclamate au mai avut loc cu ocazia repetițiilor desfășurate și care să impună o extindere a urmăririi penale. Pe cale de consecință, apreciem că se impune o reaudiere a persoanelor vătămate, ocazie cu care acestea să fie întrebate cu privire la perioada de timp în care se reclamă săvârșirea unor astfel de acte, dacă și în ce măsură, au manifestat față de asemenea gesturi, acte de respingere/opunere, și cine a fost de față la acestea”.

De asemenea, polițistul și procurorul care au anchetat dosarul penal nu au întreprins tot efortul pentru a afla adevărul în cazul acuzațiilor de agresiune sexuală. ”Persoana vătămată. P. Diana a reclamat și faptul că, în cursul anului 2014, în timp ce se întorceau dintr-un turneu din Italia, în autocar, instructorul Moldovan Ioan ar fi prins-o de sâni și ar fi prins-o în brațe, cu toate că s-a opus, intervenind unul dintre colegi pe nume Cătălin M. … organele de cercetate nu au procedat la audierea martorului cu privire la acest aspect pentru a verifica realitatea celor reclamate”.

De asemenea, mai susține primul procuror, este foarte important să se afle adevărul și în cazul acuzației de tentativă de viol de care este acuzat Ioan Moldovan, de către o tânără din Apahida, Ana Maria C.  ”Considerăm util … efectuarea unei confruntări între persoana vătămată și și suspectul Moldovan Ioan, cu privire la incidentul din cursul anului 2012, având în vedere contradicțiile existente între declarațiile acestora cu privire la modalitatea în care s-a derulat întâlnirea care a avut loc la domiciliul suspectului”.

Ana Maria le-a declarat procurorilor că: ”Îmi aduc aminte că în anul 2011, în biroul din cadrul Casei de Cultură, m-a prins în brațe, m-a tras pe el și m-a sărutat pe buze. La repetiții îmi făcea avansuri cu tentă sexuală, mă prindea de fund, de sâni. În vara 2012, acasă la el m-a prins în brațe, m-a sărutat, m-a împins pe pat, s-a urcat peste mine, imobilizându-mă de mâini, m-a pipăit pe sâni. A vrut să-și bage mâna la vagin. A început să plângă. A ejaculat în pantaloni”.

Cu toate acestea, deși tânăra a trecut testul cu detectorul de minciuni, în timp ce Ioan Moldovan a refuzat testul, procurorul de caz nu a vrut să adune mai multe probe pentru a afla adevărul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s