Un martor face acuzații grave în bătaia în care a fost implicat ”șeful” spărgători de case din Cluj Napoca. ”A luat cuțitul și a dat cu el în toate părțile”

Ziardeapahida.ro a descoperit faptul că polițiștii au încercat să mușamalizeze scandalul public în care a fost implicat unul dintre cei mai periculoși spărgători de locuințe din Cluj, Eugen Rostaș, zis Piticul, care locuiește în Baciu.


Victima atacului lui Rostaș, care a fost lovit cu un cuțit în zona spatelui, este din Apahida și nu a avut nicio implicare în acest scandal, decât că a vrut îl știa pe agresor și a încercat să îl oprească să facă ”moarte de om”.

În noaptea de 13/14 ianuarie, în fața barului Come, din Cluj Napoca, pe trotuar, a  fost un imens scandal care s-a finalizat cu înjunghierea unei persoane.

La audierile care au urmat, la sediul Poliției Judiciare din cadrul IPJ Cluj, concubina lui Rostaș le-a spus polițiștilor că ea a fost aceea care l-a înjunghiat pe bărbatul din Apahida.

Lucrurile nu stau deloc așa și asta demonstrează că polițiștii de la Serviciul Poliției Judiciare din cadrul IPJ Cluj au vrut să mușamalizeze totul. Culmea este că și procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, a luat de bune informațiile polițiștilor și nu a luat măsuri ca Eugen Rostaș, zis Piticul, să fie reținut în prima fază pentru ultraj contra bunelor moravuri, iar mai apoi, în funcție de concluziile medicilor legiști să continue ancheta pe tentativă de omor sau vătămare corporală gravă.

Despre Rostaș se spune că a mai fost implicat într-o bătaie cu săbii într-un club din Cluj Napoca. De asemenea, el a fost eliberat din greșeala unui judecător de la Judecătoria Cluj Napoca, de la Penitenciarul Gherla unde era închis pentru furturi din locuințe.

Ziardeapahida.ro a reușit să ia legătura cu unul dintre martorii oculari ai întregului scandal. Din rațiuni de siguranță, nu vom publica identitatea acestuia. Martorul a declarat că Rostaș Eugen a ajuns în barul Come, unde avea interdicție să intre din cauza unui alt scandal în care a fost implicat, în jurul orei trei dimineața. ”A venit însoțit de o tânără. A intrat înăuntru, el fiind în stare de ebrietate. În local se afla o gașcă de români care se distrau frumos și nu deranjau pe nimeni. Piticul a mers până în spate apoi a ieșit afară după o altă tânără. Între timp, s-a acționat butonul de panică pentru ca cei de la Scutul Negru să intervină de urgență deoarece el avea interdicție”, povestește martorul.

În momentul în care a doua tânără, care îl însoțea pe Rostaș a intrat înăuntru a început scandalul. ”Piticul a fost cel care s-a legat de o fată din gașca de români care se distrau. Unul dintre aceștia l-a rugat pe Rostaș să o lase în pace și să nu facă scandal dar el a sărit imediat l-a bătaie. În prima fază, Piticul a fost calmat de cineva din local iar ceilalți, de un om de ordine. Asta a fost în prima fază, pentru că Rostaș a fost pus pe scandal și cum a scăpat, a sărit din nou la bătaie și l-a lovit pe unul dintre cei care se aflau la masa respectivă. După un schimb de pumni, în care și Piticul a primit unul, foarte serios, scandalul s-a mutat în fața barului pe trotuar”.

Martorul spune că încăierarea a fost una generală iar în cele din urmă Eugen Rostaș a scos cuțitul și l-a lovit în spate pe un nevinovat. ”Cele două fete care erau cu Rostaș au început să arunce cu sticle. I-au spart o sticlă în cap la unul dintre băieți și atunci au început să riposteze toți cei ce erau de față. Cel înjunghiat nu avea nicio treabă cu nimeni, a încercat să aplaneze conflictul pentru că îl cunoștea pe Pitic, care a scos cuțitul și dădea cu el pe unde apuca. Am văzut cum dădea cu cuțitul, toți au văzut asta, că doar i-au și găsit amprentele cei de la Criminalistică pe acel cuțit. Cel care a fost înjunghiat a încercat să îl rețină și atunci a fost lovit în spate. După acest moment, Piticul a fost lovit cu un scaun în cap, după care acesta a fugit”.

Potrivit martorului, apahideanul care a fost înjunghiat de Rostas, cunoscut ca șeful spărgătorilor de locuințe din Cluj, cu sute de fapte la activ, i-a spus acestuia după ce a fost înjunghiat: ”Mă nu ești normal? M-ai tăiat”!

Cuțitul folosit de Rostaș a fost găsit la fața locului de polițiștii de la Criminalistică. Pe mânerul acestuia, polițiștii au găsit amprentele lui Rostaș așa că susținerea că acesta nu a fost persoana care l-a înjunghiat pe bărbatul din Apahida nu se susține.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s