NEPUTINȚA unei POLIȚII NEPUTINCIOSE. Regele spărgătorilor de locuințe din Cluj este tratat cu mănuși de către polițiști după ce a fost implicat într-o tentativă de omor

Șeful spărgătorilor de locuințe din Cluj a fost implicat într-o bătaie care s-a lăsat cu sânge. Incidentul a avut loc, în noaptea de joi spre vineri în clubul de manele Come, din cartierul Mănăștur.

Eugen Rostaș, zis ”Piticul” conduce o bandă de spărgători periculoși din care face parte și apahideanul Lingurar Marcu.

În luna iulie 2015, Marcu Lingurar a scăpat de polițiștii clujeni după o urmărire ca în filme care s-a derulat prin tot Clujul, din Mănăștur până în Mărăști. În mașina care era condusă de Lingurar, înmatriculată cu numere false era și Rostaș Eugen. Cei doi au fost filați în Mănăștur pe strada Vidraru în timp ce studiau un apartament situat la parterul unui bloc. Când și-au dat seama că au fost filați au fugit. Mașina a fost abandonată în fața la supermarketul Kaufland din Mărăști. Polițiștii l-au prins doar pe Rostaș Eugen, în timp ce Marcu Lingurar a dispărut fără urmă.

În noaptea de joi, ”Piticul” a mers în clubul Come ca să sărbătorească, probabil, o nouă spargere care  nu va fi descoperită de polițiști. Împreună cu ”Piticul” au mers în club concubina acestuia și câțiva amici. La un moment dat, susțin polițiștii, în jurul orei două noaptea între grupul lui Rostaș Eugen și un alt grup a izbucnit un scandal. ”În încăierarea care a urmat s-au împărțit zeci de pumni. La un moment dat, un bărbat din grupul advers a fost înjunghiat. Acesta a declarat că a fost înjunghiat de Rostaș Eugen dar la audieri, mai multe persoane au declarat că persoana care a aplicat lovitura de cuțit a fost de fapt concubina lui Rostaș. Femeia a recunoscut la audieri că ea a lovit cu cuțitul”, a declarat un polițist judiciarist din IPJ Cluj.

Victima a fost transportată de urgență la Unitatea de Primire a Urgențelor Cluj cu plagă înjunghiată în zona toracică, fiindu-i atins un plămân. Un medic de gardă i-a acordat victimei primul ajutor medical urmând să se stabilească dacă rana se va închide singură sau va fi nevoie de o operație.

Tot la UPU, în urma pumnilor încasați s-a prezentat și ”Piticul” care a acuzat dureri puternice în zona capului. ”Era plin de vânătăi. Un medic de la UPU a sesizat Poliția. După ce i s-a acordat primul ajutor medical a fost dus la audieri, alături de concubina lui. Așteptăm acum verdictul medicilor legiști care va fi decisiv. Trebuie să vedem dacă victima a avut sau nu pusă viața în pericol în urma loviturii de cuțit. Acum facem cercetări pentru tentativă de omor. Vrem să stabilim cine a lovit cu cuțitul. Și victima este un recidivist cunoscut. Probabil că au avut tot felul de împărțit. Ce oameni serioși se bat la doi noaptea într-un club”, mai spune polițistul.

În urmă cu doi ani, Piticul a fost victima unei tenative de omor, infracțiune care s-a comis tot într-un bar.

De asemenea, în luna aprilie 2015, Rostaș a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, mai exact pentru furt din locuință. Judecătorul Octavian Chirilă de la Judecătoria Cluj Napoca, care a primit dosarul, avea datoria de a verifica legalitatea mandatului de arestare și de a-l prelungi sau nu. Prelungirea s-a făcut în 13 aprilie și 8 mai, a.c., după care la data de 9 iunie, când a avut loc un nou termen de judecată, magistratul a uitat să scrie în încheierea de ședință că prelungește cu 30 de zile mandatul de arestare.

În prezent, judecătorul este cercetat disciplinar pentru greșeala comisă.

 

 

 

2 thoughts on “NEPUTINȚA unei POLIȚII NEPUTINCIOSE. Regele spărgătorilor de locuințe din Cluj este tratat cu mănuși de către polițiști după ce a fost implicat într-o tentativă de omor

  1. Pff dr ce nu sunt audiati sau intrebati de jurnalisti cei care stiu adevarul adevara… Nu aberatii scrise de presa.. Sa se scrie ce sa intamplat real.. A intrat doar pana in bar a durat tot 2min.. Nu a baut nimic inauntru.. Avea interdictie acolo xcum nu era servit sa apasat butonul de panica. El nu sa chefuit in club. Va rog postati comentul sa se stie!! Nu ascundeti pt a pastra reputatia de jurnalisti cinstiti

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s