ȘOC! Viceprimarul comunei Apahida a demisionat din funcție. INTERVIU

Viceprimarul comunei Apahida, inginerul Radu Păcurar, un tânăr din noua generație de politicieni a demisionat din funcție în  cursul acestei zile.

radu pacurar.jpg

Viceprimarul Radu Păcurar nu a putut fi contactat.

Motivele demisiei încă nu sunt clare dar se pare că acestea au la bază faptul că actualul primar în funcție, Grigore Fati i-a retras viceprimarului majoritatea atribuțiilor pe care acesta le avea, și anume coordonare a unor servicii locale, cum ar fi cel de Poliție Locală și cel de Gospodărie Comunală.

Se pare că la ultima ședință operativă, cei doi s-au confruntat mai serios, viceprimarul spunându-i primarului că nu este un bun gospodar iar acest lucru se poate vedea peste tot în comuna Apahida.

În ultimele luni, viceprimarul comunei Radu Păcurar s-a implicat activ în problemele comunei Apahida și a semnalat pe contul său de facebook, cum drumurile din localitățile arondate sunt praf, la propriu, sau cum lucrările de canalizare au fost făcute de mântuială.

Viceprimarul Radu Păcurar a confirmat pentru ziardeapahida.ro că a demisionat din funcție. Acesta a declarat că a demisionat din cauza faptului că a rămas fără atribuțiile de coordonare a unor servicii locale.

 

De ce ați decis sa demisionați acum, cu cinci luni înainte de alegerile locale?

Pentru că acum situația a ajuns la un nivel inacceptabil, din punctul meu de vedere. Nu mai pot colabora cu primarul comunei Apahida, Grigore Fati. Se întâmplă ceva cu dânsul, parcă e alt om, de o vreme încoace, este tot timpul tensionat, nervos, agitat. Mi-a retras din atribuții, am ajuns să nu mai am în subordine nici măcar un Serviciu Public, care să se implice pentru apahideni. Deși am semnalat o mulțime de probleme, nu le pot rezolva, neavând cu cine colabora. Așa că nu mai are rost să țin să rămân într-o funcție dacă nu pot rezolva problemele locuitorilor din Apahida dar și problemele comunei. Am făcut o mulțime de cereri, nu s-a rezolvat nici una, deși erau bani la buget, de altfel, iarăși am rămas cu câteva miliarde necheltuite la finalul anului 2015.

De când au început să apară aceste neînțelegeri de care vorbiți, între dvs. și primarul Fati?

Colaborarea a început să se deterioreze cu aproximativ 6 luni în urmă, deși foarte bine nu am colaborat niciodată. Aș putea spune că relația profesională dintre noi s-a derulat în parametri normali, așa cum am mai spus, până acum șase luni.

S-a supărat primarul pentru ați semnalat public problemele comunei?

Cred că s-a supărat, m-a acuzat că îmi fac campanie electorală, deși i-am spus în nenumărate rânduri că eu vreau doar sa rezolvăm problemele comunei și că în acest moment nu mă interesează funcția de primar. Am copii mici, care deocamdată necesită multă atenție și nu pot să-mi neglijez familia pentru o funcție, chiar una importantă, cum este cea de primar.

Ce veți face în viitor, pe plan politic:? Veți merge alături de PNL?

Voi merge alături de colegii din PNL. PNL are un candidat pentru Primăria Apahida, pe care îl voi susține.

Sunteți primul viceprimar din istoria comunei Apahida care își dă demisia. Ați fost forțat, într-un fel să demisionați?
Nu am fost forțat, niciodată, să demisionez.  A fost exclusiv voința mea, nu mai avea rost să continui pentru că nu mai puteam lucra în folosul apahidenilor. Probabil sunt primul viceprimar sau ales local care demisionează din funcție, dar vreau ca oamenii să înțeleagă că nu am fost ales în această funcție să stau ca o păpușă în vitrină, ci să încerc să rezolv problemele oamenilor. Când am văzut că primarul le-a interzis angajaților până și să stea de vorba cu mine am decis să mă retrag. Ce era să mai fac?
Unii ar spune că este doar un joc de imagine. Așa să fie?
Pe mine nu funcția de viceprimar mă caracterizează, ci dorința de a face bine, de a derula proiecte serioase, care să îi ajute pe oameni nu să îi încurce și mai tare, vezi cazul drumurilor din satele Dezmir și Sânnicoara, unde după ce a fost instalată rețeaua de canalizare nu se mai poate circula, și nimeni din Primăria Apahida nu vrea să vadă problema a sute de oameni, cum sunt cei din Căbăuș, care sunt nevoiți să meargă sau să vină de la serviciu pe un noroi de un jumătate de metru. Să nu mai vorbesc de copii. Apoi ar fi exemplul de la școala din Dezmir unde a picat tavanul sălii de sport, noroc că nu era nimeni înăuntru. Aceste probleme le-am spus și probabil că au deranjat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s