”Instructorul pervers” de la Primăria Apahida a pierdut procesul după ce a fost sancționat disciplinar

Fostul instructor de dansuri sportive de la Ansamblul Someșul Apahida a pierdut procesul pe care l-a intentat Primăriei Apahida. Moldovan a contestat sancțiunea disciplinară pe care a primit-o după ce a fost acuzat de mai multe tinere din Apahida, de perversiuni sexuale.
ioan moldovan
În cererea de chemare în judecată, Ioan Moldovan, denumit de presă ”instructorul pervers”, a contestat faptul că i s-a redus salariu cu cinci la sută, pentru o perioadă de trei luni. Moldovan le-a spus judecătorilor clujeni că lipsește descrierea faptei pentru care a fost sancționat disciplinar și că nu au fost indicate articolele din lege, în baza cărora s-a dispus sancțiunea.

Judecătorii nu s-au lăsat impresionați și au cerut Primăriei Apahida să depună toate probele care au dus la aplicarea acestei sancțiuni. În cele din urmă, magistrați susțin că aceste probe arată faptul că Moldovan ar fi „săvârșit acte de indecență și hărțuire sexuală, iar aceste manifestări au început în anul 2011, repetându-se în timpul cursurilor de dans precum și în diferite împrejurări (în turnee, la înmormântare, la nuntă)”.

De asemenea, judecătorii au decis că sancțiunea aplicată lui Moldovan este legală, ținând cont de „numărul mare al persoanelor care atestă actele de indecență și de hărțuire sexuală ale reclamantului conduce la concluzia realității acestora”.

Mai mult, mai susțin judecătorii, Ioan Moldovan a încălcat obligația de a avea un comportament civilizat și demn în relațiile cu colegii și ceilalți salariați din instituție, precum și să manifeste solicitudine și respect în relațiile cu persoanele din afara instituției.

Ioan Moldovan este desființat de judecători. ”Tribunalul are în vedere și faptul că aceste acte au fost săvârșite față de persoane de sex feminin aflate într-un raport de subordonare față de reclamant, respectiv persoane față de care acesta avea calitatea de instructor și care ar fi trebuit cu atât mai mult să manifeste o atitudine de protejare și de respect. Tribunalul consideră că este deosebit de relevant și faptul că o parte dintre persoanele de sex feminin față de care a săvârșit reclamantul acte de indecență și hărțuire sexuală erau minore la data săvârșirii acestora”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s