Izolația termică a blocurilor începe la Apahida cu o licitație pentru proiectare. VEZI care sunt primele patru blocuri care intră în acest proiect

Primăria Apahida a lansat prima licitație pentru servicii de proiectare în vederea izolării a patru blocuri de locuințe din localitatea Apahida.
blocuri
Este vorba despre blocurile situate pe strada Republicii 5, bloc L5, pe strada Parcului 1, bloc A2, Strada Republicii 17, bl. L 14 si strada Republicii 7, bloc L7.

Proiectul va cuprinde proiectarea următoarelor lucrări de intervenție: izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor și a ușilor exterioare, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuințe, termo-hidroizolarea terasei/termoizolarea planșeului peste ultimul nivel în cazul existenței șarpantei, izolarea termică a planșeului peste subsol etc.

Primăria Apahida susține că blocurile în cauză au fost construite înainte de 1990 și că din punct de vedere termotehnic, aceste clădiri au un grad de izolare slab și nu corespund normelor europene.

După faza de proiectare, va exista o altă fază de atribuire a contractului pentru executarea propriu zisă a lucrărilor.

Din lecturarea caietului de sarcini se înțelege că Primăria Apahida intenționează ca finanțarea propriu zisă a acestor lucrări să fie făcută din bugetul central al statului. ”Autoritatea contractantă dorește ca investiția să fie inclusă în programul național de reabilitare termică a blocurilor de locuit”.

De asemenea, pentru moment nu a fost stabilit procentul de finanțare a acestor lucrări, pentru fiecare parte implicată, proprietar, primărie și minister.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s