Cea mai tare fază din Apahida din 2016. Viceprimarul îi cere primarului să curețe trotuarul din fața Primăriei

Deși le solicită cetățenilor să își curețe trotuarele din fața caselor, sub amenințarea unor amenzi, primarul comunei Apahida, Grigore Fati nu dispune curățarea trotuarului din fața Primăriei Apahida, deși legea îl obligă la acest lucru.

Viceprimarul comunei Apahida, Radu Păcurar a postat pe contul să un mesaj prin care îi solicită primarului să curețe trotuarele din fața Primăriei Apahida și zona pietonală din fața Casei de Cultură din Apahida. ”La Primăria Apahida e bine și așa, cu gheată în fața intrării, cu zăpadă pe scările de la Căminul Cultural, în fata Monumentului, zone publice des tranzitate, unde oamenii pot să-și rupă picioarele. Legea e foarte clară: instituțiile publice au obligația sa îndepărteze zăpada și gheața de pe trotuarele din dreptul imobilelor și incintelor în care își desfășoară activitatea. La noi nu se aplică. Poate iese soarele și topește gheața”, a scris viceprimarul Radu Păcurar.

Trotuarele din fața Primăriei Apahida erau acoperite de gheață. Zona pietonală din fața Căminului Cultural era acoperită cu o zăpada. De asemenea, rampa de acces spre această zonă pentru persoanele cu handicap și scările erau acoperite de un strat gros de zăpadă.

Legea este clară în acest sens și obligă instituțiile publice să își curețe trotuarele de zăpadă sau gheață.

Ordonanța de Guvern 21/2002, la articolul 9, litera f, prevede: ”Instituţiilor publice, agenţilor economici şi celorlalte persoane juridice le revin următoarele obligaţii: să efectueze şi să menţină curăţenia trotuarelor, a părţii carosabile a străzii sau a drumului, a locurilor de parcare pe care le folosesc şi să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor şi incintelor în care îşi desfăşoară activitatea, potrivit normelor stabilite de consiliile locale”

One thought on “Cea mai tare fază din Apahida din 2016. Viceprimarul îi cere primarului să curețe trotuarul din fața Primăriei

  1. NU sunteți in stare niciunul sa aruncați niște nisip cu sare pe străzile din localitățile din care colectați taxe si impozite, M-as mira sa fiti in stare sa va curățați scările si curtea. De o săptămână pe Triajului in Sannicoara circulam pe zăpadă si gheata. Numa afaceri si mișmașuri (= coruptie) aveti in cap.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s