O altă investiție ratată în Apahida. Sistemul public de camere de luat vederi trebuia să fie gata în 2015 dar NU ESTE

În 2015, Apahida și satele aparținătoare trebuia să aibă parte de un sistem ultra modern de camere de luat vederi amplasate în diferite locuri publice. În prima fază, trebuiau amplasate 18 astfel de camere inteligente de luat vederi, cu sistem de detecție facială sau senzori de mișcare. Cu alte cuvinte, aceste camere puteau să se activeze doar la simpla trecere prin fața senzorului de mișcare,  încorporat, a unei persoane.
336_camere-supraveghere-video-cernica-balaceanca-caldararu-tanganu-posta
În bugetul Primăriei Apahida, pentru anul 2015, s-au prevăzut și bani pentru acest sistem de camere de luat vederi. Termen de implementare a investiției a fost prevăzut trimestrul 2 al anului 2015, adică sistemul trebuia să fie operabil la finele lunii iunie. Zilele au trecut una după alta iar sistemul nu este operabil nici în data de 31 decembrie 2015.

Licitația a fost adjudecată de firma Telekom Romania Comunication SA, singura de altfel care a participat la licitație. Suma pentru care firma se angaja să monteze aceste camere de luat vederi, care să îi ajute și pe pe polițiștii apahideni în activitatea lor de prindere a unor suspecți bănuiți de fapte grave cum ar fi furtul din locuințe sau cel din autoturisme, a fost de 118.000 de lei plus TVA.


Surse autorizate din Primăria Apahida susțin că aceste camere nu au mai fost montate din cauza unor discuții sterile legate de faptul dacă aceste camere ar fi trebuit să fie conectate la rețeaua de fibra optică din Apahida sau ar fi trebui să funcționeze autonom, printr-un sistem propriu de transmisie a datelor. Cei care conduc Primăria Apahida nu s-au putut impune cu un punct de vedere oficial și pertinent și au lăsat și acest proiect să nu se mai materializeze.

Sistemul public de monitorizare cu camere video inteligente din Apahida a fost proiectat pentru un număr de 40 de puncte unde vor fi montate, nu se știe când aceste, aceste dispozitive. Prețul final al întregii investiții este estimat la 650.000 de lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s