Procurorii DIICOT au anchetat o posibilă fraudă la bancomatul Băncii Transilvania din Apahida. JUDECĂTORII i-au dat o lecţie usturătoare reclamagiului

Doi soți din Jucu au ajuns de râsul Tribunalului Cluj și a Curții de Apel Cluj. Soțul și-a reclamat soția că i-a furat banii de pe cardul de salariu și le-a cerut procurorilor DIICOT Cluj să o trimită în judecată, deşi are cinci copii cu ea.


După povestea soţilor Chira din Jucu se poate regiza foarte bine un film de comedie. Femeia, Daniela Chira cunoștea PIN-ul de la cardul de salariu al soţului, Ion Chira, cadru militar la Ministerul Apărării Naţionale.

Povestea poate fi concluzionată, pe scurt, astfel. Militarul ştia că pe cardul de salarii ar trebui să aibă o sumă consistentă de bani, aproximativ 10.000 de lei şi că în perioada a șase luni de zile nu a umblat deloc la contul bancar. După ce a fost internat o perioadă de timp în spital, Ion Chira a vrut să-şi cumpere medicamente dar când a vrut să plătească cu cardul, farmacistul i-a spus că nu are niciun leu pe cont.

Supărat nevoie mare, Ion Chira s-a prezentat la Postul de Poliţie din Jucu unde a depus o plângere penală împotriva băncii, deoarece soţia i-ar fi spus că ea nu a umblat la card.

În realitate, femeia care ştia PIN-ul, informaţie comunicată de soţ, a scos banii pentru a-şi putea creşte cei cinci copii. Banii au fost extraşi treptat de la bancomatul Băncii Trasilvania din centrul comunei Apahida, informează clujust.ro.

Poliţiştii din Jucu au sesizat procurorii DIICOT Cluj care, la rândul lor au făcut verificări, şi au stabilit că nu funcţionarii de la bancă se fac vinovaţi de accesarea fără drept a cardului, ci chiar soţia acestuia, Daniela Chira.

În cele din urmă, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a femeii pe care au acuzat-o că a sustras fără drept suma de aproape 8.500 lei. “Inculpata nu mai reține exact sumele ridicate și valoarea cumulată a acestora în decursul celor aproximativ șase luni, dar din declarația sa rezultă că, după ce i-a fost prezentat listingul operațiunilor de retragere de numerar,  recunoaște comiterea unui număr de 24 de acte materiale infracționale, având ca rezultat retragerea sumei totale de 8.470 lei”, se arată în rehizitoriu.

Surpriza a venit în momentul în care judecătorii de la Tribunalul Cluj au decis, definitiv, că şi bărbatul trebuia să contribuie la creşterea copiilor lui şi că soţia a luat banii din contul de salarii pentru binele urmaşilor şi nu pentru propriul ei interes. “În speță, instanța subliniază faptul că nu s-a administrat dovada (și nici nu s-a susținut, de altfel), că inculpata C. Daniela ar fi folosit veniturile salariale obținute de persoana vătămată C. Ion în alte scopuri decât cel al susținerii cheltuielilor căsătoriei și asigurării întreținerii copiilor rezultați din relația de căsătorie a părților”, se arată în sentinţa Tribunalului Cluj.

DIICOT a făcut recurs la Curtea de Apel Cluj dar judecătorii acestei instanţe au decis să o achite pe Daniela Chira.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s