Primarul Fati a fost învins de consilierii PNL. Grădinița din Apahida se va construi cu BUCĂTĂRIE. Viceprimarul Păcurar a obținut și montarea unui sistem MODERN de monitorizare video/online

Consilierii locali PNL și-au impus voința și au aprobat proiectul construirii noii grădinițe, având în dotare, bucătărie, spălător dar și un sistem modern de supraveghere video, care va putea fi accesat de acasă de părinții copiilor care vor fi înscriși la această unitate de învățământ preșcolar.
gardinita_6_img_2
La dezbaterile din cadrul Consiliului Local, de la ședința de azi, consilierii locali PNL au aprobat construirea noii grădinițe doar cu bucătărie, unde să se găteasca hrana copiilor și, astfel, prețul pentru masă să scadă față de cel plătit în prezent, de către părinți. În timpul ședinței, viceprimarul Radu Păcurar a cerut să se introducă un amendament în cadrul acestui proiect, care se referă la montarea unui sistem modern de supraveghere video, care să poate fi accesat de acasă de către părinți. Și acest amendament a trecut și sistemul video va fi implementat.

Această grădiniță va costa 4.31 milioane de lei din care Primăria Apahida, va trebui să achite suma de 2.1 milioane de lei.

Stenogramă

Vălean Răchișan: Consilierii PNL au solicitat construirea unei bucătării și a unui spălător.
Proiectant: Sunt prinse în proiect.
Vălean Răchișan: Locul de joacă pentru copii. Este foarte mic locul de joacă.
Viceprimarul Radu Păcurar : Sunt cam îngrămădite aparatele de joacă pentru copii.
Proiectant: Normativul stabilește pentru locul de joacă ca 18 la sută din teren să rămână pentru copii.
Primar: Aveți impresia că or să fie toți copii odată, la locul de joacă?
Vălean Răchișan: Ar mai fi vorba despre distanța față de vecini.
Proiectant: Am modificat proiectul. Singura treabă pe care o avem cu vecinii este acordul vecinilor. Cei de la Sănătate ne-au cerut să avem acordul vecinilor, având în vedere că este o grădiniță.
Viceprimar Radu Păcurar: Distanța față de vecini, față de limitele laterale, este stabilită în certificatul de urbanism. Față de limitele laterale se va respecta distanța de h/2, jumătate din înălțimea construcției, dar nu mai puțin de 3.5 metri, ori pe planșă este amplasată la trei metri.
Proiectant: Construcțiile din zonă au altă tipologie de construire. În cel mai rău caz facem un PUD și amplasăm construcția la doi metri față de vecini.
Copreședintele PNL Apahida, Călin Păcurar: Am atras atenția asupra respectării legalității. Să nu avem discuții cu vecinii.
Viceprimar Radu Păcurar: Solicit ca la partea de instalații să suplimentăm cu un sistem de supraveghere video/online.
Proiectant: Va fi cuprins în proiect.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s