Vezi cum va arăta noul supermarket Profi din Apahida. Va fi construit la fostul Post de Control

Lucrările la mult așteptatul supermarket din Apahida au început, sâmbătă, pe terenul de la intersecția dintre DN 1C și DN 17.

Pe terenul cu pricina, care are o suprafață de 3.300 de mp, va fi construit, din primele informații, noul magazin Profi, mai multe locuri de parcare, precum și o zonă rutieră care va normaliza și traficul spre și dinspre strada Republicii, care în prezent este una închisă.

Viceprimarul din Apahida, liberalul Radu Păcurar a anunțat public că supermarketul va fi unul gestionat de lanțul Profi. Sâmbătă pe terenul din zonă au putut fi văzuți mai muți arheologi, muncitori și utilaje de construcții, care săpau în căutarea vestigiilor arheologice.


Viceprimarul Păcurar spune că aceasta etapă este una obligatorie înainte de emiterea autorizației de construire. ”S-a trimis o echipă de arheologi de la Institutul de Arheologie, care au făcut sondaje și cercetări la fața locului. În urma discuțiilor cu ei, am aflat că nu s-a descoperit nimic și se va putea construi supermarketul. De asemenea, împreună cu aleșii locali din PNL, voi discuta cu investitorul pentru a sprijini această investiție atât de necesară pentru apahideni. Am așteptat de prea mult timp acest supermarket, alte localități mai mici decât Apahida au această facilitate pentru locuitori. Din păcate noi am rămas în urmă la mai multe capitole”, a spus viceprimarul din Apahida.

La rândul lui, Călin Păcurar, copreședinte al PNL Apahida a declarat că investiția în noul supermarket va plasa Apahida în rândul societăților civilizate. ”Mă bucur că în final acest proiect a fost deblocat și va fi construit. Acest supermarket va veni în ajutorul locuitorilor din Apahida, care, în prezent, trebuie să meargă până la marile magazine din Cluj Napoca pentru a se putea aproviziona sau trebuie să plătească prețuri mai mari pentru produsele cumpărate la minimagazinele din localitate”, a spus Călin Păcurar.

Liderul PNL a mai declarat că la următoarea ședință de Consiliu Local, împreună cu viceprimarul Radu Păcurar, și ceilalți consilieri locali PNL, va propune ca trotuarul de pe partea opusă terenului unde se va construi noul supermarket să fie construit la standardele cerute. ”În prezent, acolo este doar o bucată de pământ. Cei care trec pe acolo, pietoni, au toate șansele să își rupă picioarele. Acest lucru va fi rezolvat, pentru că, de prea mult timp, administrația comunei se face că nu vede această problemă reală a locuitorilor”, a mai spus Călin Păcurar.

Planurile pentru construirea noului magazin au fost realizate încă din anul 2014, dar din motive necunoscute, cel mai probabil ”piedici” oficiale puse în calea acestei investiții, nu au fost puse în practică până acum.

De asemenea, terenul din zonă a fost obiectul unor litigii financiare care au blocat până în prezent investiția. În prima fază terenul a fost cumpărat de societatea Build Rominvest SRL, care l-a gajat la o bancă pentru un credit de 325.000 de euro. Ulterior, datoria a fost preluată de Asset Leasing care a încheiat un contract de cesiune de creanță cu firma Dimanic Electro Star SRL din Cluj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s