La Apahida, lucrurile se rezolvă cu pușca și cu pumnul. Un cetățean către un consilier local: ”Pe tine te împușc, căcatule””

La ultima ședință de Consiliu Local Apahida, lucrurile au scăpat rău de tot, de sub control. Dacă în această comună mai există poliție, atunci aceasta ar trebui să se autosesizeze și ancheteze amenințările lansate de un cetățean la adresa unui consilier local din Apahida, în plină ședință de Consiliu Local.

puscaConsilierii au dezbătut situația investiției de 1.5 milioane de lei, pentru construcția mai multor rețele de electricitate, care de mai bine de patru ani nu sunt conectate la rețeaua Electrica. De partea cealaltă, la fiecare ședință când se discută despre acest proiect, sunt prezenți mai mulți cetățeni care locuiesc în zonele unde au fost construite aceste rețele și nu au energie electrică în casele lor. Până acum aceste persoane s-au manifestat civilizat dar ceea ce s-a întâmplat la ultima ședință de Consiliu Local este de domeniul legii penale.

 

La un moment dat, unul dintre consilierii locali PNL, Vălean Răchișan, a spus că este normal să se verifice legalitatea acestei investiții publice făcute din banii bugetului local. Proiectul viza vânzarea acestor rețele către Electrica SA. Consilierul local Răchișan și alți cinci consilieri locali se opun acestei vânzări pe motiv că, în luna martie 2014, Consiliul Local Apahida a aprobat închirierea acestor rețele către Electrica SA, lucru cu care această companie a fost de acord. Între timp, nu se știe ce s-a întâmplat, dar cei de la Electrica SA nu mai vor să închirieze rețelele de electricitate, și așa se face că oamenii stau în continuare fără curent electric. După ce consilierul local s-a referit la legalitatea acestei investiții și a aceste vânzări, un localnic din public a început să profereze amenințări cu moartea la adresa alesului local, faptă ce poate fi încadrată foarte ușor la infracțiunile de ultraj și de amenințare. ”Că pe tine mă, că…tule, pe tine te împușc, f…. gura mătii!”, a spus bărbatul, care locuiește în Dezmir.

Contactat, consilierul local Vălean Răchișan a declarat că nu a dat atenție acestei amenințări dar că studiază posibilitatea de a depune o plângere penală împotriva persoanei care l-a amenințat cu moartea. ”Ca să înțeleagă toți locuitorii din Apahida, ce este cu aceste rețele. Am aprobat o hotărâre de Consiliul Local prin care am decis să închiriem aceste rețele la Electrica, iar ei au fost acord. Acum, primarul ne pune pe ordinea de zi, vânzare a acestor rețele. Eu nu vreau să plătesc din buzunarul meu pentru această afacere dacă cei de la Curtea de Conturi vor spune că vânzarea rețelelor a fost ilegală”, a spus consilierul local Vălean Răchișan.

STENOGRAMĂ

O voce din public: Deja îi făcută de patru ani. Vă dau în judecată. De ce ai făcut-o

Ligia Pop: Nu este normal să aducem oamenii în sală.

Vălean Răchișan: Este normal să verificăm legalitatea.

Ligia Pop: Deja se trage prea mult de legalitate.

O persoană din sală: Este ultima încercare.

O altă persoană, referindu-se la consilierul local Vălean Răchișan: ”Că pe tine mă, că…tule, pe tine te împușc, f…. gura mătii!

Ligia Pop: Totuși se produce în disperare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s