O familie care trăia într-un apartament al Primăriei a adunat datorii de 19.000 de lei. Aceşti bani vor fi plătiţi din bugetul local

Familie de romi, a locuit pe strada Republicii, și de mai mulți ani nu și-a achitat facturile la apă și canalizare.
strr. republiciiÎn cursul săptămânii trecute, Compania de Apă Someș a dispus oprirea furnizării apei reci, la blocul situat pe strada Republicii 15, din Apahida. Această asociație de proprietari avea o datorie la Compania de Apă Someș, în valoare de 19.000 de lei, din care, suma de 8.500 lei, era o datorie înregistrată de apartamentul de la numărul 4, ocupat de o familie de romi, care nu a avut bani să achite consumul de apă.
20151117_223114În timp, datoria apartamentului familiei Raita, a tot crescut, în paralel cu ineficiența Primăriei Apahida, care nu a insistat ca aceasta să fie achitată. În cele din urmă, familia Raita a fost evacuată din apartament iar suma a rămas să fie plătită de Primăria Apahida.

Astfel, în data de 12 noiembrie 2015, angajata Primăriei, Clara Szasz a întocmit un referat prin care solicita emiterea unei hotărâri de Consiliu Local “pentru aprobarea achitării sumei de 8.500,93 lei, sumă datorată Companiei de Apă Cluj, pentru apartamentul aflat în proprietatea Primăriei”.

Acest referat a fost aprobat de primarul colonel Grigore Fati, tot în data de 12 noiembrie 2015 şi supus aprobării Consiliului Local Apahida, tot în data de 12 noiembrie 2015.

La şedinţă, a venit şi administratorul acestui bloc care le-a spus consilierilor locali că datoria la apă, şi la salubritate, dar şi restanţele adunate, nu sunt de 8.500 de lei, ci 19.200 de lei, şi că această sumă trebuie plătită de Consiliul Local.

La vot, consilierii locali au aprobat plata sumei de 19.200 de lei, cu alte cuvinte, din bugetul local s-au plătit facturile unor rău platnici, în condiţiile în care consilierii juridici şi angajaţii Primăriei Apahida, nu au monitorizat lunar aceste datorii şi nu au cerut evacuarea mai repede a acestei familii.

Şi mai interesant este faptul că într-o anchetă socială făcută de Primăria Apahida, se arată ca familia Raita nu are venituri stabile şi că nu va putea plăti aceasta datorie, achitată acum de Primăria Apahida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s