S-a terminat cu circul!!! Primele facturi la gaz ne-au trezit la realitate. Sunt majorate cu 11 la sută

Primele facturi la gaze naturale sunt mult mai mari decât se așteptau apahidenii, racordați la rețeaua de gaze naturale, furnizate de firma italienilor de la Concordia.
20100702103415Facturile pentru luna octombrie i-au trezit la realitate, pe oamenii obișnuiți cu scandalul continuu din lumea politică românească.

Mai mulți apahideni susțin că în condițiile în care în luna octombrie au fost temperaturi de 20 de grade, iar noaptea nu au coborât niciodată sub șapte grade Celsius, nu înțeleg de unde au avut un asemenea consum. ”Am o casă și mi-a venit gazul, peste 600 de lei”, spune un femeie care locuiește în Sânnicoară.

Un alt apahidean a declarat că a avut în luna octombrie un consum de 150 de metri cubi și a avut de plată 270 de lei. ”Acum un an, această sumă am plătit-o în lunile decembrie și ianuarie, când au fost și temperaturi de minus 20 de grade. Acum, dacă am de plătit 272 de lei, cât voi avea de plătit în decembrie? Doamne ferește de o iarnă grea”, spune bărbatul, care locuiește în Apahida.

Ce ce nu știu mulți este faptul că de la 1 iulie 2015, gazele naturale s-au scumpit cu 11 la sută. Astfel, prețul s-a mărit de la 53.3 lei pentru un MWh la 60 de lei pentru un MWh.

Asta înseamnă că pentru un apartament unde consumul mediu, într-o lună de iarnă este de 300 metri cubi, citit pe contor, valoarea facturii să fie de aproximativ 600 de lei. Asta în condițiile în care apartamentul este izolat conformat standardelor.

Dacă în schimb, apartamentul nu este izolat, așa cum sunt sute în Apahida, valoarea facturii va fi de aproximativ 1.000 de lei, asta dacă oamenii nu își opresc singuri gazul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s