Paramedicul SMURD din Dej, pentru care a donat toată România, a murit în această seară

Paramedicul SMURD, Florin Benea, din Dej, a pierdut lupta cu o boală grea, cu care a fost diagnosticat în luna decembrie 2014.
florin_benea1_0
În ajutorul lui Florin, care a suferit de leucemie, a sărit toată România, mii de oameni au donat mai mult sau mai puțin, în școli au fost organizate acțiuni umanitare, marii artiști ai acestei țări au cântat în diferite spectacole unde încasările au fost donate familiei, pentru a acoperi costul de 150.000 de euro, cât a costat operația de tranplant de măduvă.

Florin Benea a fost operat în Italia, în acest an, iar medicii italieni au declarat că operația a fost un succes. După operație au apărut complicații la ficat și la colon iar în seara zilei de luni, Florin a decedat într-un spital din Târgu Mureș. Acesta era căsătorit și avea un copil de patru ani.

”Această complicație nu are cauză externă. Celulele noi produse de corp mi-au atacat ficatul și intestinele. Au cred că sunt obiecte străine în corpul meu. Noi suntem în continuare optimiști”, declara Florin Benea, în data de 2 septembrie, pentru Dejeanul.ro.

Comandantul pompierilor militari clujeni, colonelul Ion Moldovan a scris pe facebook un mesaj emoționant. ”În această seara am pierdut încă un coleg, un om care a salvat multe vieți, un luptător cu propriul destin, un prieten în adevăratul sens al cuvântului. Florin vei rămâne mereu în amintirea noastră, acelor care luptăm zi de zi pentru ca semenii noștri să fie salvați, a salvatorilor din ISU – SMURD Cluj. Dumnezeu să te odihnească în pace”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s