Un funcționar de la Primăria Apahida către o femeie care locuieşte pe strada IC Brătianu: ”Mi se rupe de drumul tău”!

Locuitorii străzii I.C. Brătianu, din Apahida, aflată în plină fază de modernizare dezastruoasă susțin că degeaba se plâng funcționarilor de la Primăria Apahida, în legătură cu faptul că strada a fost înălțată nepermis de mult, pentru că nimeni nu îi ascultă.
foto2Ba mai mult, dacă au curaj să le atragă funcționarilor atenția riscă să fie chiar certați. Este cazul unei femei de 70 de ani care locuiește pe strada IC Brătianu din Apahida. Aceasta a avut curajul să îl spună subinginerului Alexandru Petruș de la Primăria Apahida, angajat la Biroul de Fonduri Europene, nemulțumirile ei despre modul în care se construiește drumul și despre faptul că ar fi trebuit montat un tub colector care să preia apele care stau prin șanțurile de pe marginea drumului, și care se adună în fața casei ei, deoarece nu au unde să se scurgă. Răspunsul venit de la Petruș a fost unul care a lămurit-o pe deplin pe respectiva femeie: ”Mi se rupe de drumul tău. Mai am doi ani până la pensie”. Scena a fost povestită de către femeia respectivă chiar la Primăria Apahida, unde a mers pentru a cere ajutorul șefilor lui Petruș, ajutor care bineînțeles că nu a mai venit.

Pe strada IC Brătianu din Apahida, s-a lucrat, după proverbul la modă în ultimele săptămâni, în România: ”lasă că merge și așa”. Constructorul nu a săpat destul în corpul vechiul drum și astfel noul drum s-a înălțat cu peste jumătate de metru, fapt ce împiedică accesul la unele proprietăți. Mai mult, după ce s-a turnat stratul de beton stabilizat, constructorii au dispărut de pe șantier, și nu au mai turnat stratul de asfalt. Surse abilitate susțin că la mijloc ar fi un scandal pornit de CFR SA care a amenințat Primăria Apahida cu un proces dacă nu se face o modificare de proiect.
ic bratianuLocuitorii de pe strada IC Brătianu spun că în lipsa stratului de asfalt, stratul de beton stabilizat s-a deteriorat din cauza faptului că s-a circulat cu utilaje grele. Mai mult, oamenii spun că totul s-a făcut fără nici o logică și că drumul actual de asfalt va fi prea îngust, și că nu vor putea trece două mașini una pe lângă cealaltă.
ic bratianu 1În plus, în unele locuri, noul drum care se construiește nu a fost prevăzut cu rigole subterane care să capteze apele de ploaie, iar apa se adună și băltește pe marginea drumului. ”Asta este pe strada IC Brătianu și cam așa își bate joc primăria de bani, cu asfaltări făcute de ochii lumii și lucrări de mântuială. Scurgerea apei pluviale nu e corect făcută, apa aia va rămâne acolo în șanț, în fața caselor tot timpul. În plus de asta, șanțul nu se va betona, decât în partea străzii unde este halta, lucru făcut aiurea. Aici ar fi nevoie mare să fie betonat șanțul, pentru că apa aia să nu se îmbine în sol și să nu facă o mlaștină împuțită. Să nu uităm că în șanțul ăsta, pe lângă apa de ploaie, se acumulează și apa din curțile oamenilor, care nu e tocmai curată și miroase tare urât”, a declarat un apahidean.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s