Ce începe prost se termină și mai prost! Taxa specială pentru salubritate a fost redusă pentru cei care locuiesc singuri

La momentul adoptării taxei speciale de salubritate, pe care fiecare apahidean, proprietar de imobil în Apahida, trebuie să o achite la Primăria Apahida, primarul colonel Grigore Fati nu s-a gândit ca vor apărea niște situații nereglementate de lege.
20150828_111752De exemplu, cei care locuiesc singur, persoane în vârstă sau tinere, erau obligate să achite la Primăria Apahida, suma de 12 lei/lună, la fel ca o familie, cu 2, 3 sau mai multe persoane. La ședința de azi a Consiliului Local, această situație a fost corectată de consilierii locali care au votat un amendament prin care persoanele singure plătesc doar șase lei, și nu 12 lei, cât plăteau în prezent.

În plus, coproprietarii unei singure locuințe vor plăti doar cota care li se revine și nu întreaga taxă cum era stabilită până în prezent. Dacă sunt doi coproprietari vor achita, fiecare câte trei lei.

De asemenea, persoanele care nu locuiesc în Apahida sau care dețin în proprietate case, dar care nu sunt locuite, pot depune la Primăria Apahida, o declarație pe propria răspundere, dată în fața unui notar public și autentificată, prin care să solicite scutirea de la plata acestei taxe speciale de salubritate.

Pe lângă aceste mici corecții, locuitorii comunei Apahida au reclamat în ultima lună foarte multe probleme legate de această taxă de salubritate.

Cetățenii din satele aparținătoare comunei Apahida se plâng de faptul că sunt puși pe drumuri, lună de lună pentru a merge la Primăria Apahida să achite taxa specială de salubritate. ”Fiecare sat are un sediu administrativ unde poate veni casierul Primăriei Apahida să încaseze taxa”, spune un localnic din Dezmir.

Un alt localnic din Sânnicoară, ne-a declarat că în locuința lui, una cu mai multe camere, stau trei familii, toate acestea fiind impuse la plata taxei speciale de salubritate.

O femeie de 70 de ani din Apahida, ne-a relatat că a fost în audiență la primarul colonel Grigore Fati pentru a-i spune că, pe timpul iernii nu locuiește în Apahida. ”M-a trimis la secretara Jucan să îmi spun problema acolo. Eu nu stau iarna la Apahida, mă duc la fată în Cluj. Nu fac gunoi și de ce să plătesc”, a spus femeia.

Viceprimarul comunei Apahida, Radu Păcurar a declarat că a luptat împotriva suprataxării cetățenilor comunei. ”Consider că nu e normal să taxăm pentru locuințe unde nu se produce gunoi menajer sau o persoană să plătească la fel ca zece, doar pentru a încasa bani la buget, ca să plătim firma care nu prestează acest serviciu, în aceste cazuri”, a scris pe contul său de facebook, viceprimarul Radu Păcurar.

One thought on “Ce începe prost se termină și mai prost! Taxa specială pentru salubritate a fost redusă pentru cei care locuiesc singuri

  1. Bai nene nu e corect! Eu reciclez hârtie, plastic, sticla, metal, deșeu cu fracțiune umeda (deșeu menajer) și am un sac de gunoi (care încape în găleata de 10 litri) la doua săptămâni! Cum naiba sa plătesc 12 lei pe luna pentru gunoi ca și unul care umple o pubela de 120 de litri/ săptămână?
    Daca oamenii bine crescuți separa deșeurile, angajații lui veresh le amesteca cu gunoiul menajer! Ce treaba e asta?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s