Firma care construiește ”rigola de aur” a fost amendată de Poliția Rutieră pentru că nu a semnalizat corespunzător șantierul

Potrivit unor informații oficiale, în cursul săptămânii trecute un echipaj de la Poliția Rutieră Cluj, care a trecut pe Drumul Național 1C, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că lucrările de la ”rigola de auro” din Sânnicoară, nu sunt semnalizate corespunzător, existând riscul unor accidente rutiere grave sau de accidentare a unor pietoni care așteaptă autobuzul M41 în stația din apropiere.
20151106_102126Amenda aplicată de polițiștii de la Serviciul Poliției Rutiere Cluj a constat în 21 de puncte de penalizare, adică suma de 2.205 lei. În plus, polițiștii au dispus oprirea lucrărilor, până când acestea vor fi semnalizate în mod corespunzător. ”Există o neînțelegere legată de actele publice emise pentru această lucrare. Noi ne-am autosesizat din oficiu și am sesizat și Inspectoratul de Stat în Construcții să stabilească ce se întâmplă acolo și cine a semnat un proiect, în care rigola respectivă trebuie construită la o asemenea adâncime, având în vedere ca la un metru este deja drumul național. Am dispus și remontarea indicatorului trecere de pietoni, care a fost îndepărtat din zonă cu ocazia acestor lucrări. Acolo a fost un accident cu o victimă în vârstă de zece ani. Dacă procurorul va dispune și cercetarea celor de la Primăria Apahida, pentru că nu au intervenit când a fost dat jos acel indicator, atunci și aceștia vor putea fi trași la răspundere”, a spus un polițist clujean.asa artaa santierul

Polițistul clujean s-a mirat de adâncimea, de aproximativ doi metri, pe care o avea respectivă rigolă. De frica polițiștilor clujeni, că oricum cei din Apahida, nu sesizează niciodată vreo problemă, Primăria Apahida a montat un indicator ”Stop” la ieșire de pe strada 1 Mai în drumul național 1C. ”I-am avertizat și cu privire la acel indicator lipsă și s-au conformat”, a mai spus polițistul.
20151109_114456De altfel, în cursul zilei de luni, primarul colonel Grigore Fati, șeful Serviciului Urbanism, din cadrul Primăriei Apahida, Iuliu Mârza, care își construiește o vilă pe un teren obținut ILEGAL și Ovidiu Felecan, considerat artizanul rigolelor adânci, care seamănă mai degrabă cu șanțuri antitanc, au fost chemați la ora 12 la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a elucida problema.
20151109_114438Cei trei au fost fotografiați în ușa clădirii în care funcționează Inspectoratul de Stat în Construcții așa că nu pot nega acest lucru.

Ziardeapahida.ro îi solicită primarului colonel să facă public motivul vizitei la Inspectoratul de Stat în Construcții.

Până una alta, firma M&F Construct SRL, s-a conformat solicitărilor Poliției Rutiere, a semnalizat corespunzător lucrarea și pe deasupra a montat un sistem de avertizare luminoasă, folosit pe timp de noapte, care avertizează șoferii de la mare distanță de existența unei lucrări.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s