Un control de la ANTIFRAUDĂ la Dezmir nu a descoperit NIMIC!!! Comercianții de legume și fructe nu și-au deschis tarabele

O acțiune derulată la nivel național de către Direcția Antifraudă din ANAF, care a avut și un nume pompos, Cristal, a avut loc și la Dezmir la Centrul Agro Transilvania. Inspectorii s-au așezat la poarta centrului cu intenția de a verifica pe toți cei care au cumpărat diferite produse. 1 (1)Spre ghinionul inspectorilor, comercianții de legume și fructe, mulți dintre ei, celebri samsari, cei care nu dau niciodată bon fiscal și nici nu îi prea interesează faza cu actele, nu au mai venit la ”serviciu”. Tarabele au rămas închise fapt ce a făcut ca centru de gros să pare pustiu. Din loc în loc, doar câte un producător care se știa în regulă cu actele, a deschis taraba sau vindea direct din camion. Pentru fiecare kilogram vândut, comerciantul scria o factură și o chitanță de mână care atesta că a încasat banii. ”Stați să vă dau chitanță și factură că vă controlează la poartă și apoi, nu vreau să am probleme, să îmi dea o amendă mai mare decât tot ce am lucrat anul acesta”, a spus un bărbat care vindea varză direct dintr-un camion. Valoarea tranzacției a fost de 51 de lei, iar pentru această sumă, vânzătorul sau producătorul a scris chitanță și factură.
1 (2)La poartă centrului de gros stătea un inspector   de la Antifraudă, care din când în când îi oprea pe cei care ieșeau și le verifica actele, dacă au primit bonuri fiscale sau chitanțe pentru marfa cumpărată.

4La nivel național, operațiunea ”Cristal” a constat în verificarea mai multor centre en gros. ”S-au verificat 1.237 operatori economici şi au constatat abateri pentru sancţionarea cărora au dispus amenzi în cuantum total de 7.037.905 lei şi confiscări de numerar şi bunuri în valoare totală de 2.093.132 lei (de exemplu 78.800 kg legume fructe, 58.995 litri băuturi alcoolice). De asemenea, pentru încălcarea obligaţiei de a fiscaliza încasările prin intermediul casei de marcat, inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activităţii a 13 puncte de lucru specializate în servicii de catering/restaurant în interiorul centrelor en gros, iar pentru 123 de puncte de lucru, care desfășurau activități de comerț en gros şi en detail în același spațiu, au dispus interzicerea uneia dintre aceste activități”, se arată într-un comunicat de la Antifraudă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s