Cosma Cosmin, funcționarul fin de la Serviciul de Urbanism și-a luat teren după teren, la Legea 15. Cosma a turnat fundația pentru vila din Câmpenești deși mai are una în Sânnicoară

Cei care sunt puși să păzească la respectarea legii în domeniul urbanismului în comuna noastră sunt primii care o încalcă. După Iuliu Mîrza, șeful Serviciului Urbanism, care își construiește o casă pe un teren obținut în mod dubios, la Legea 15/2003, ziardeapahida.ro vă prezintă azi cazul funcționarului public Cosmin Cosma, care lucrează tot la serviciul urbanism din cadrul Primăriei Apahida.
cosma cosminFuncționarul public Cosmin Cosma a construit o fundație pe un teren acordat la Legea 15/2003, pe strada Azaleelor din Câmpenești. De fapt, Cosmin Cosma este vecin de casă cu Iuliu Mîrza, șeful lui, despre care ziardeapahida.ro a scris AICI.
Din probele adunate de investigația de presă a rezultat faptul că funcționarul public Cosmin Cosma a construit fundația viitoarei vile pe o tarla acordată la Legea 15/2003, unei anumite Mihaela Banyai din Apahida. Acordarea terenului s-a făcut în anul 2004, prin Hotărâre de Consiliu Local Apahida. Ulterior, Mihaela Banyai a obținut o autorizație de construire pe terenul respectiv, autorizație care a expirat deoarece femeia din Apahida nu a apucat să construiască casa. Asupra acestei chestiuni vom mai reveni.casa cosma
Pe terenul respectiv de pe strada Azaleelor din Câmpenești nu s-a construit nimic, până în primăvara acestui an. Apoi, susțin persoane foarte bine informate, primul care a apărut în zonă a fost Cosmin Cosma. Apoi l-a adus și pe Iuliu Mîrza, șeful său. Primul a cumpărat terenul de la Miheala Banyai iar Iuliu Mîrza de la fratele acesteia.

Interesant este faptul că funcționarul public Cosmin Cosma mai are un teren primit tot la Legea 15/2003, în zona Căbăuș din Sânnicoară. Terenul a fost acordat în baza Legii 15/2003, în data de 11 august 2011, prin hotărârea Consiliului Local Apahida, nr. 103.
cosmaÎn consecință, Cosmin Cosma nu putea să mai primească un alt teren la Legea 15/2003, deoarece mai are un teren în comuna Apahida, pe care și-a construit o altă vilă de toată frumusețea.

În zilele următoare, ziardeapahida.ro vă prezintă cum aceste situații de-a dreptul penibile și ilegale, s-au întâmplat cu acordul tacit al primarului Grigore Fati și al Consiliului Local Apahida.

Cosmin Cosma a declarat într-o primă fază că a luat terenul respectiv, unde vrea să construiască o vilă, pentru o rudă foarte apropiată lui care intenționează să se mute acolo, după ce a avut o problemă de familie. Apoi, după ce ziardeapahida.ro a dezvăluit că Iuliu Mîrza construiește o vilă pe un teren obținut ilegal, Cosmin Cosma și-a schimbat complet declarațiile. ”Terenul nu este al meu, are beneficiar la Legea 15, suportă cheltuieli de construcții, evaluări la prețuri stabilite de Consili ul Local”, a spus Cosmin Cosma care refuzat să spună dacă în cazul său, beneficiarul legal al terenului s-a prezentat la notar unde a semnat o procură notarială prin care îl împuternicește pe el să construiască respectiva casă. Apoi, iritat la maxim Cosmin Cosma s-a invocat Divinitatea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s