Adevărul CURAT despre taxa de salubritate IMPUSĂ de primarul FATI. Produce o ”gaură” lunară la bugetul local de 29.392 lei

Mega afacerea cu taxa de salubritate impusă de primarul Fati aduce o gaură la bugetul primăriei de aproape 30.000 de lei, adică în jur de 6.600 euro. Pe un trimestru, înseamnă 27.000 de dolari iar pe un an de zile 79.200 euro, o sumă destul de mare dacă ținem cont că pentru construcția noi grădinițe este nevoie de 500.000 de euro.

fatiLa finalul lunii septembrie 2015, din inițiativa primarului comunei Apahida, un genial strateg și apărător al banului public, Consiliul Local Apahida a luat în discuție promovarea unei hotărâri de consiliu local, prin care să se instituie o taxă specială de salubritate, care va fi achitată de fiecare proprietar de clădire din Apahida, în contul Primăriei Apahida. Ulterior, primăria condusă de Fati s-a angajat să achite lunar, în contul firmei de salubritate Strict Prest, serviciile de salubritate. Interesant este că omul de afaceri Mircea Eugen Vereș, cel care conduce Strict Prest SRL este finul de cununie al primarului colonel Grigore Fati.

La momentul respectiv, ziardeapahida.ro a atras atenția că Primăria Apahida s-a interpus în această relație dintre cetățean și firma de salubritate, doar ca să sprijine societatea Strict Prest, fiind de fapt un ajutor. Tot ziardeapahida.ro susținea atunci această taxă va crea ân bugetul local o ”gaură” destul de importantă.

Timpul a trecut, iar previziunile noastre s-au adeverit. În cele de mai jos, ziardeapahida.ro vă prezintă câteva date oficiale din care rezultă că din această afacere în bugetul local se produce o ”gaură” destul de importantă.

Potrivit evidenței OFICIALE, în comuna Apahida există 5.216 de proprietăți care trebuie să achite taxa specială de salubritate. Taxa lunară de salubritate este de 12 lei, ceea ce înseamnă că suma care este plătită de Primăria Apahida, în contul firmei Strict Prest, este de 62.592 lei. Pe un trimestru, suma de achitat din bugetul local este de 187.776 lei.

Ei bine, de la data de 1 octombrie, de când a fost impusă această taxă specială de salubritate și până la data de 5 noiembrie a.c., s-a încasat la casieria Primăriei Apahida, suma de 33.200 de lei.

Asta înseamnă că, în fiecare lună, la buget există un minus 29.392 de lei, bani care sunt plătiți din banii noștri ai apahidenilor.

Cu alte cuvinte, pe lângă efortul angajaților Primăriei Apahida, de a redacta 5.216 impuneri prin care proprietarii de case prin care oamenii sunt anunțați că trebuie să achite impozitul lunar de 12 lei pentru salubritate, pe lângă efortul financiar al Primăriei Apahida, de a expedia cele 5.216 scrisori, pe lângă cheltuielile cu papetăria, din bugetul local se mai pierde lunar de 29.392 lei, ca urmare a faptului că taxa nu se încasează la timp, dar este plătită lunar, in cuantumul stabilit, către Strict Prest SRL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s