Se va construi o nouă grădiniță la Apahida care NU va avea un loc de joacă pentru copii

În loc să facă un concurs de idei, așa cum ar fi fost normal, pentru o grădiniță modernă, construită după modelul unor grădinițe din Vestul Europei, Primăria Apahida a alocat suma de 60.000 de lei pentru un proiect care nu se știe cât va fi de funcțional. În noua grădiniță vor funcționa șase grupe cu program prelungit.

Prima mare disfuncționalitate care se poate observa din fotografiile prezentate de ziardeapahida.ro este că noua grădiniță, unde vor învăța peste 150 de copii nu are loc de joacă. Cel mai probabil, copii vor fi încolonați și vor traversa strada Libertății și se vor putea juca în parcul actualei grădinițe. Specialiștii mai susțin că proiectul modular propus nu se pretează pentru o grădiniță, deoarece copilașii trebuie să aibă în apropierea sălilor de curs, un grup sanitar pentru fiecare grupa, dar și o mică sală de mese.

gardinita_6_img_2Surse din cadrul Primăriei Apahida, susțin ideea că, de curând, proiectul de arhitectură a noii grădinițe a fost încredințat societății Progis Consulting SRL, Gilău. Pentru acest proiect, Primăria Apahida a pus la bătaie suma de 60.000 de lei, iar firma Progis Consulting SRL, a fost declarată câștigătoare pentru suma de 59.500 lei. În cadrul selecției de oferte au mai au mai participat alte două firme, a căror oferte nu au fost declarate câștigătoare.

Interesant este faptul că pe site-ul Primăriei Apahida nu a fost afișat niciun anunț privind organizarea unei selecții de oferte privind planul de arhitectură a noii grădinițe care se va construi în centrul localității, în zona clădirii unde azi funcționează filiala Băncii Transilvania. Drept urmare, marile case de arhitectură din Cluj Napoca nu au putut participa la selecția de oferte.

Firma Progis Consulting SRL este din Gilău și îi are ca și acționari pe Șipoș Vasile Claudiu și Șipoș Sorina Maria.

Ziardeapahida.ro, va prezintă proiectul noii grădinițe care se va construi în Apahida. Dacă este unul modern sau nu, puteți trage singuri concluziile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s