Grădinițele moderne au bucătărie, cea care va fi CONSTRUITĂ la Apahida, NU. Viceprimarul cere bucătărie proprie …

Viceprimarul comunei Apahida, Radu Păcurar susține într-un comentariu făcut pe facebook, referitor la noua grădiniță cu șase săli de clasă, care urmează să se construiască în centrul localității Apahida, în spatele clădirii Cooperației, în care azi funcționează Banca Transilvania, că noul imobil va fi construit fără bucătărie.gradi1Radu Păcurar este inginer de construcții civile, industriale și agricole și spune că noua grădiniță ar trebui să aibă și o bucătărie proprie, pentru ca micuții care merg la grădiniță să poată mânca mâncare gătită pe loc, proaspătă și nu adusă de la Cluj. ”Părerea mea este că această grădiniță trebuie să aibă obligatoriu bucătărie proprie, este foarte important ca copiii care vin la grădiniță să mănânce sănătos, nu e tot una ca la desert să mănânce o prajitură de casă, față de un fursec din magazin, adus de firma de catering. De asemenea, avem atâția producători locali, cu produse foarte bune și proaspete, de ce să hrănim copiii cu mâncare adusă la caserolă, făcută din produse de supermarket?”, a spus viceprimarul Radu Păcurar.gardinita_6_img_2Ideea unui concurs de proiecte care ar fi trebuit organizat de către Primăria Apahida, dar care nu s-a făcut, a fost comentată de viceprimarul Radu Păcurar. ”Această grădiniță va deservi localitatea noastră 100 de ani de aceea trebuie să facem un lucru frumos, funcțional, durabil și reprezentativ. Din aceste motive susțin și eu ideea de concurs de proiecte, acest proiect nu trebuie ales doar de câțiva oameni, care, în marea lor majoritate, n-au nici o treaba cu copiii de gradiniță”, mai spune viceprimarul Radu Păcurar.

Pe fotografiile afișate pe site-ul Primăriei Apahida, care arată cum va fi noua grădiniță, nu se vede niciun loc de joacă pentru copiii. Contacat de ziardeapahida.ro, viceprimarul Radu Păcurar a declarat că acest loc de joacă este obligatoriu să existe deoarece, în caz contrar, noua grădiniță nu poate fi autorizată.

Noua grădiniță va fi construită, din câte se pare, cu fonduri europene, care vor fi accesate în perioada următoare.

Problema grădinițelor din Apahida, nu a fost rezolvată de actuală administrație care îl are în frunte pe primarul Grigore Fati. În localitatea Apahida, copii merg la grădiniță în doua locații distincte, dintre care una, cea care funcționează în clădirea din Parcul Mare, nu are loc de joacă, propriu, pentru copiii.

Mai mult, mai mulți părinți care își duc copii la grădinița din apropierea Casei de Cultură, se plâng de calitatea mâncării  pe care o primesc copiii precum și de prețul de 8.5 lei/zi pe care trebuie să îl plătească pentru mâncare copiilor. ”În Cluj Napoca sunt grădinițe unde se plătește șapte lei/zi. La Cantina Primăriei Cluj Napoca, la prețul unui abonament de opt lei/zi, un adult poate mânca trei feluri de mâncare pe zi. Am întrebat peste tot de ce este acest preț mai mare la Grădinița din Apahida și nu am putut să primesc un răspuns. Să nu mai vorbesc aici despre unii educatori care nu se implică mai deloc în activitatea didactică a copiilor”, ne-a declarat o femeie care își duce copilul la grădinița din Apahida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s