ANCHETĂ Cum se vinde pe nimic averea comunei Apahida. MILIONARUL de la Rondocarton vrea un teren cu un preț de trei ori mai mic …

Pe ordinea de zi a Consiliului Local Apahida, la numărul 10,  a fost trecut un proiect de hotărâre prin care un teren de 3.745 mp, situat în Sânnicoară, lângă calea ferată este propus să fie vândut societății Escoprion 707 Impex SRL.

Până aici nimic suspect. Societatea Escoprion 707 Impex SRL îi are ca și asociați pe soții Sanda Gabriela Câmpean și Teofil Câmpean (foto). Ultimul este administratorul celebrei firme din Apahida, Rondocarton SRL, care în 2014 a avut o cifră de afaceri de 257.8 milioane de lei și un profit net de 17.6 milioane de lei, având 272 de angajați.teofil_campean_3_0
Pornind de la ordinea de zi a Consiliului Local Apahida, ziardeapahida.ro a aflat că societatea soților Câmpean, Escorpion 707 Impex SRL a pus ochii de mai mult timp pe terenul Primăriei Apahida, pe care vrea să îl cumpere, drept pentru care a făcut o cerere în acest sens.schitaDin acest punct începe să se deruleze un scenariu pentru care DNA sau orice altă unitate de parchet ar putea declanșa o anchetă penală. În cele ce urmează, ziardeapahida.ro vă prezintă cum se poate înstrăina averea unei comune, în cazul de față Apahida, cu bani de nimic.

Primăria Apahida a făcut o expertiză tehnică pentru a stabili prețul de vânzare a terenului pe care și-l dorește patronul de la Rondocarton SRL. În acest sens, în luna iulie 2015, evaluatorul financiar Szasz Levente, care culmea este angajatul Primăriei Apahida, a stabilit că valoarea unui metru pătrat de teren, din parcela dorită de Escorpion 708 Impex SRL este de 32.52 de lei, adică 7.25 de euro. Dacă ar fi să ne luăm după expertiza făcută de angajatul Serviciului Agricol, din Primăria Apahida, valoarea terenului în cauză ar fi de 27.151 de euro.

În expertiza făcută de expertul evaluator Szasz Levente, acesta a strecurat un mare neadevăr, ca să nu spunem altfel, și anume că s-a optat pentru o altă metodă de calcul, metoda comparației prin bonitare, deoarece ”nu sunt disponibile suficiente informații referitoare la tranzacții similare în zonă”.

Ziardeapahida.ro a descoperit că, terenul vecin cu cel pe care vor să îl cumpere acum, soții Câmpean, a fost cumpărat în 2013, de nimeni alta decât aceeași societate Escorpion 707 Escorpion SRL. Tranzacția a fost perfectată la notar în data de 10 octombrie 2013, iar cei care au vândut terenul de 2.400 de metri pătrați sunt Ioan Jucan, Maria Ghirișan și Veronica Naș.

Ziardeapahida.ro a descoperit și prețul acestei tranzacții, și anume pentru suprafața de 2.400 de metri pătrați, societatea Escorpion 707 Impex SRL a achitat suma de 50.000 de euro, adică 20.83 euro/mp, de aproape trei ori mai mult decât prețul stabilit de evaluatorul Szasz Levente. Valoarea în lei a tranzacției a fost de 223.000 de lei.

Dacă s-ar realiza o evaluare corectă a terenului pe care Primăria Apahida vrea să îl vândă acum, prin care prețul terenului să fie stabilit după alte tranzacții care au avut loc în zona respectivă, raportat doar la tranzacția imobiliară făcută de Escorpion 707 Impex SRL, în anul 2013, s-ar ajunge la o valoare corectă de 78.008 euro, adică de trei ori mai mare decât valoarea stabilită de expertul Szasz Levente.

Din informațiile ziardeapahida.ro, Teofil Câmpean a discutat acest subiect cu primarul colonel Grigore Fati, care l-ar fi îndemnat să ia legătură și cu consilierii locali care să susțină prin vot această tranzacție. Cel puțin o întâlnire, a avut loc și între Teofil Câmpean și unul dintre consilierii locali din cadrul Consiliului Local Apahida.

Așteptăm reacțiile celor implicați pe mailul: ziardeapahida@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s