De ce trebuie să meargă funcționarii Primăriei Apahida, la cursuri, la mare, pe banii apahidenilor?

În timp ce nu sunt bani pentru repararea aparatelor de joacă din parcurile din comună, Primăria a cheltuit o mică avere pentru cursurile de perfecționare ale funcționarilor publici care s-au derulat la Marea Neagră sau la Felix. În loc să aducă o firmă specializată în asemenea cursuri, care să îi instruiască pe funcționari la sediul Primăriei, edilul colonel a aprobat cheltuirea unei sume mari de bani pentru deplasarea funcționarilor și a familiilor acestora la Marea Neagră sau la Felix. Ziardeapahida.ro a aflat că din bugetul primăriei Apahida a fost achitată, în acest an, suma de 105.000 de lei, din care 73.000 de lei s-au plătit pentru cazarea funcționarilor publici și alți 32.000 de lei pentru cursurile propriu zise de instruire.

Angajații de la Primăria Apahida, care au plecat la cursuri de pregătire și perfecționare, alături de familiile lor, pe banii Primăriei, nu sunt 27, cum am scris inițial, ci 31. Ziardeapahida.ro a descoperit că primarul colonel Grigore Fati a semnat și aprobat referatele în cazul a 31 de angajați, funcționari publici care au plecat la cursuri de pregătire, de câte șase sau șapte zile, la Mamaia, Eforie Nord sau Felix.

Primăria a achitat aceste cursuri de pregătire, în fapt mini concedii la munte sau la mare, în conturile a mai multor societăți comerciale cum ar fi Acreditat Furnizor SRL, Fundația Centrul de Formare APSAP, Faxmedia Consulting, Perform Center, Perform Travel, Univers Training SRL, etc.

Ziarul nostru a aflat și identitatea celor 31 de funcționari publici care au mers la mare sau la munte. Din cei 31 de angajați ai Primăriei Apahida, care s-au instruit în cursul acestui an, pe banii apahidenilor, ziardeapahida.ro va publica primii cinci.

Primul pe ordinea de zi este secretarul Alexandru David (foto1). Al doilea funcționar este Erika Barna – casier și om de bază al primarului colonel. Al treilea funcționar este Simona Pop, membru în comisiile de licitație. Al patrulea funcționar este Iuliu Mârza, șeful Serviciului Urbanism iar al cincilea este Mirela Vasile (foto 2), soția lui Tudor Vasile, angajat la Serviciul Executări Silite.secretarul david+jucan+ioana+vasile mirelaZiardeapahida.ro a cerut Primăriei Apahida, în baza Legii 544/2001, furnizarea informațiilor oficiale legate de aceste cursuri de pregătire la Marea Neagră, la care au participat angajații Primăriei Apahida dar și familiile acestora, care s-au cazat în aceleași camere de hotel, care au fost plătite din banii contribuabililor. Până când vom primi răspuns la solicitarea noastră, ziardeapahida.ro va continua să publice informații interesante din cel mai bine păstrat secret din Primăria Apahida.

Dacă persoanele nominalizate vor să transmită o reacție publică despre cursul de perfecționare precum și stațiunea în care au fost, o pot face pe adresa de mail ziardeapahida@gmail.ro.

Din informațiile care se află în posesia redacției noastre rezultă că cea mai mare cheltuială cu cazarea, într-un singur caz a fost de 12.000 de lei. În episoadele următoare veți putea afla identitatea și a celorlalți 26 de angajați de la Primăria Apahida, care s-au instruit pe banii apahidenilor în stațiuni la munte sau la mare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s