Primarul spune că nu a semnat deconturi pentru familiile funcționarilor din Primăria Apahida dar realitatea îl CONTRAZICE

În timp ce apahidenii lucrează din greu, un an de zile, pentru a se putea bucura de un concediu la mare, angajații Primăriei Apahida, și familiile acestora, beneficiază în fiecare an de cursuri de instruire de câte o săptămână, de fapt concedii mascate, pe litoralul Mării Negre. Pentru a nu generaliza, trebuie spus că în 2015, din informațiile noastre, doar 27 de funcționari publici de la Primăria Apahida s-au bucurat de astfel de cursuri de instruire, plătite din bugetul Primăriei Apahida.

În stenograma publicată luni de ziardeapahida.ro, care surprinde o discuție de la ședința tehnică ținută de primarul colonel cu angajații Primăriei Apahida, edilul susține că nu știe de faptul ca Primăria Apahida să fi plătit și pentru familiile angajaților. ”Ați citit bănuiesc, articolul. Dacă nu, spuneți să vă fac un rezumat. Se mai spune că însoțitorii au mers pe banii primăriei, nu îmi amintesc și nu cred că am semnat un decont să se facă pentru însoțitori”, spune, cuvânt cu cuvânt, primarul colonel. Ceea ce nu spune primarul Fati este că Primăria Apahida a decontat prin ordin de plată cazarea și masa funcționarului public, iar în oferta de cazare, însoțitorul și chiar și doi copii, au beneficiat de gratuități.grigore-fatiDincolo de afirmația primarului, care poate fi privită în dublu sens, fie că nu știe, fie că știe și nu vrea să recunoască, ofertele de cursuri pentru instruirea funcționarilor publici în diferite stațiuni de pe litoralul românesc sunt și ele foarte variate. Atât de variate, încât pe anunțuri se scrie negru pe alb, că însoțitorii funcționarilor publici și copii acestora, au gratuitate. Un angajat al Primăriei Apahida ne-a dezvăluit faptul că sistemul funcționează după o ”rețetă” simplă. ”Funcționarul caută cursul de perfecționare la care ar vrea să participe. Apoi, face o cerere la primarul Grigore Fati, care aprobă sau nu, această cerere. Dacă cererea este aprobată atunci angajatul merge la Contabilitate, unde se plătește în avans cursul, adică vacanța la mare, prin ordin de plată. Cu acest ordin de plată, o copie după el, funcționarul se prezintă la hotel, la data fixată. Și așa începe vacanța la mare pe banii Primăriei Apahida”, ne-a declarat respectivul funcționar.
oferta mamaia 1Spre exemplu am luat săptămâna 2-9 august 2015. La hotel Olimpic din Jupiter, cazarea a costat 2.030 de lei și cursul de perfecționare ”managementul instituțiilor publice”, a costat 730 de lei. Cei de la hotel au oferit și bonuri de masă. La hotel Olimpic din Jupiter, de trei stele, oferta include gratuitate pentru un însoțitor și pentru doi copii de până la șapte ani, fără pat suplimentar.
oferta hotel olimpic jupiterLa hotel Astoria din Mamaia, de trei stele, cursul ”managementul situațiilor de urgență”, a costat 2.030 de lei camera și 730 de lei cursul. Însoțitorul funcționarului public a primit cazare gratuită cu mic dejun. Pentru un copil de până la șapte ani, cazarea era gratuită cu mic dejun inclus, iar pentru un copil mai mare de șapte ani trebuia să se plătească 20 de lei zi, cu micul dejun inclus.

La Mamaia, oferta a mai inclus hotelurile Comandor – Amiral – Orfeu, Riviera, Florida sau Voila. Prețul unei camere a variat între 2.390 de lei și 2.800 de lei iar cursul a costat 980 de lei.
oferta mamaiaPentru funcționarii publici amatori de all inclusiv a existat și o ofertă generoasă la Vilele Argentina din Saturn, situate la 50 de metri de plajă. Pentru un însoțitor adult și un copil cu vârste de până la 12 ani, oferta a inclus cazare și trei mese pe zi în regim all inclusive. Camera într-o astfel de vilă a costat, în perioada 2-9 august 2015, 2.600 de lei și cursul 730 de lei.
oferta vilele argentina saturnDeși ziardeapahida.ro a depus o soicitare oficială la Primăria Apahida pentru a ne comunica bugetul alocat pentru aceste cursuri, numărul angajaților, numele acestora, stațiunea în care au fost la curs și perioada, până în prezent, primarul Fati și Primăria Apahida nu a comunicat niciun răspuns.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s