Cum și-au bătut joc AUTORITĂȚILE de proprietarii terenurilor de la Someș, expropriate pentru interes public

La mai bine de trei luni după ce proprietarii terenurilor de la Someș, expropriate pentru regularizarea râului Someș, au aflat că vor primi sume derizorii pentru terenurile lor, lucrurile s-au întors cu 180 de grade. maria baciculuiZiardeapahida.ro a aflat că oficialii de la Consiliul Județean Cluj au oprit orice demers privind exproprierea, din cauza unei erori incredibile. Vorbind în termeni oficiali, cei de la Consiliul Județean Cluj susțin că au luat de bună documentația întocmită de expertul tehnic cadastral Horațiu Pantel, cu privire la terenurile de la Someș. În această documentație expertul a stabilit după criterii doar el știute că respectivele terenuri sunt situate în extravilanul localității Apahida, și nu în intravilan, așa cum se află ele în mod oficial. act 1Astfel, dacă pentru un metru pătrat în extravilan suma achitată de Consiliul Județean Cluj a fost de 0.46 de bani/mp, adică zece euro cenți, lucrurile se schimbă radical pentru un teren situat în intravilanul societății, unde un metru pătrat de teren costă 31 de lei, adică  6.88 euract2Decizia de a oprit orice demersuri până la reglementarea situației a fost luată la ședința de joi a Comisiei de Expropriere care s-a derulat la sediul Primăriei Apahida. În procesul verbal, care poartă ștampila de înregistrare a Consiliului Județean Cluj, se arată că cel care a sesizat neregula a fost viceprimarul din Apahida, Radu Păcurar. ”Domnul viceprimar Radu Păcurar subliniază că potrivit PUG-ului comunei Apahida, din 2005, aprobat prin HCL 20/31 mai 2005, unele parcele din zona expropriată sunt considerate ca fiind teren intravilan, și nu extravilan, așa cum sunt încadrate potrivit raportului de evaluare”, se arată în procesul verbal.

Din aceeași comisie mai face parte și secretarul comunei Alexandru David, dar care nu a scos niciun cuvânt legat de această situație, care i-ar fi prejudiciat de sume importante pe mai mulți apahideni. Interesant mai este și faptul că unul dintre fii secretarului, avocat de profesie, are mai multe contracte de reprezentare cu proprietarii nemulțumiți, pentru a acționa în instanța comisia de expropriere și Consiliul Județean Cluj, comisie de expropriere din care face parte și secretarul comunei.

Revenind, culmea culmilor este declarația făcută de expertul cadastral care a întocmit documentația de expropriere, Horațiu Pantel. Acesta a precizat în fața comisiei, că nu își asumă datele cuprinse în documentația realizată de acesta, ”respectiv cu privire la identificarea imobilelor ce urmează a fi expropriate, a proprietarilor de teren pentru care urmează a se acorda despăgubirile”. vice 1

În urmă cu o lună, proprietarii terenurilor de la Someș au oprit lucrările efectuate de utilajele de construcții și au cerut să fie despăgubiți pentru culturile lor. Firma care excută lucrările a promis că va acorda despăgubiri dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Ziardeapahida.ro vă oferă câteva exemple din lista persoanelor expropriate de la Someș pentru a vă face singuri o impresie despre dimensiunea acestei fraude la care au căzut victime mai mulți apahideni, mulți dintre ei bătrâni și bolnavi.

Suprafață           Valoare teren         Valoare teren
extravilan               intravilan

1. Măcicășan Maria                544 mp.             250.24 lei            16.848 lei
2. Dezmirean Vasile                959 mp.             441.14 lei            29.729 lei
3. Rocaș Petru                        575 mp.            264.50 lei            17.825 lei
4. Bidianu Otilia                    1.267 mp.            582.82 lei            39,277 lei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s