Noul curs al râului Someș a fost proiectat greșit și se intersectează cu șoseaua de centură de la Sânnicoară. Mai exact, noul curs al Someșului va trece direct peste actualul sens giratoriu de la Sânnicoară și peste o bună parte din șoseaua de centură. În consecință, sensul giratoriu de la Sânnicoară și o porțiune din centura Clujului, din zona respectivă, vor fi demolate pentru a putea construi un pod. Deși la acest proiect au lucrat mai mulți proiectanți de elită, și nimeni nu și-a dat seama că la mai bine de patru ani de la inaugurare, șoseaua de centură de la Sânnicoară va fi demolată pentru a se putea construi un pod sau pentru se a adopta o altă soluție tehnic. Decizia de demolare a centurii și a noului sens giratoriu a fost deja adoptată. Ceea ce nu este clar este soluția tehnică care va fi aleasă. Va fi construit un pod sau va fi construită o altă șosea de centură care va merge pe lângă actualul curs al râului Someș.
Decizia îi va afecta grav pe apahideni deoarece tot traficul de tranzit se desfășoară în prezent pe șoseaua de centură va trece prin Apahida. În plus, traficul spre zona CUG va fi oprit deoarece, până se va construi un pod, nu se va putea circula în zonă. Asta va face că tot traficul care în prezent se desfășoară pe șoseaua de centură să fie deviat prin localitățile Apahida și Sânnicoară.
Directorul Administrației Bazinale Someș Tisa, Dan Canta a confirmat că actualul proiect de modificarea a cursului Someș va trece direct peste șoseaua de centură de la Sânnicoară. ”Noul curs al Someșului va merge foarte aproape de sensul giratoriu de la Sânnicoară. Drumarii vor ști ce soluții tehnice se vor adopta. Este adevărat faptul că noul curs va trece pe acolo. Dvs. credeți că la un proiect de 24 de milioane de euro acest detaliu a trecut neobservat? Să nu ne imaginăm așa ceva. Dacă ne amintim bine și șoseaua de centură, care azi se dovedește a fi bună, dincolo de costuri, a fost și ea construită forțat”, a spus Canta.
La rândul lor, oficialii de la Compania de Drumuri Naționale susțin că nu au avizat acest proiect. Cu toate acestea, proiectul a trecut de toate avizele și a fost emisă autorizația de construire. Mai mult, în prezent se lucrează pe porțiuni foarte întinse la regularizarea Someșului, lucrările din Apahida fiind aproape terminate. ”Ce vor să pună în loc? Probabil un pod. Dar acolo, unde noul curs al albiei râului Someș intersectează șoseaua de centură, cei de la Apele Române vor să construiască un zid, un dig de trei metri înălțime care să prevină viitoare inundații”, a declarat un oficial al CNADNR.