Dezastrul lăsat în urmă de muncitorii de la ARL! Mai multe străzi din Dezmir și Sânnicoară s-au transformat în tranșee

Lucrările de mântuială executate de muncitorii de la ARL, Antrepriza de Lucrări Industriale Cluj, se regăsesc la tot pasul în Sânnicoară și Dezmir. Locuitorii din cele două sate ne trimit fotografii cu dezastrul lăsat în urmă de muncitorii care au lucrat la introducerea sistemul de canalizare, pe redacției ziardeapahida.ro sau le postează pe conturile lor de facebook.strada firuta somesfalean 1Un astfel de caz este pe strada Tăușor din Dezmir. În urma lucrărilor de introducere a rețelei de canalizare, la prima ploaie, pământul cu care a fost umplut șanțul unde a fost introdusă canalizarea, s-a tasat și se va mai tasa în continuare, transformând strada într-o tranșee. Tasarea terenului a avut loc și în zona căminului de vizitare a rețelei de canalizare.tausor 4În altă parte, în Sânnicoară, pe strada aviator Firuța Someșfălean. Oamenii povestesc că situația este una tragică și că trebuie să fie circule cu mare atenție pe stradă, ca să nu își rupă picioarele sau pentru a nu ajunge cu mașinile în șanțurile care au apărut peste noapte, în urma tasării pământului.tausor 2Specialiștii consultați de ziardeapahida.ro, care sunt la curent cu lucrările de introducere a rețelei de canalizare, au declarat că șanturile respective trebuiau umplute cu balastru și nu cu pământul excavat. ”Șanțurile trebuiau compactate în straturi. Aceste șanțuri trebuiau umplute cu balastru dar în realitate muncitorii au împins în gropi pământul excavat”, a spus un specialist.

Ziardeapahida.ro a contactat Biroul de Presă al Companiei de Apă Someș, pentru a obține un punct de vedere legat de aceste situații care pun în pericol viața celor care locuiesc în zonă.

De asemenea, ziardeapahida.ro îi cere primarului Grigore Fati să menționeze măsurile care au fost luate împotriva ARL, societatea care a executat lucrarea, în condițiile în care primăria este proprietara drumurilor publice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s