Instructorul ”pervers” riscă până la șapte ani de închisoare. El are discernământ și răspunde pentru faptele sale

Fostul instructor de la ansamblul de dansuri sportive Someșul Apahida, este cercetat penal pentru infracțiunea de agresiune sexuală. Dosarul care se află în anchetă de aproape un an, se apropie cu pași repezi spre o soluție finală, cel mai probabil, de trimitere în judecată. Potrivit unor surse judiciare din cadrul IPJ Cluj, dosarul se află în anchetă la Secția 2 de Poliție Rurală Apahida, infracțiunea cercetată fiind de agresiune sexuală, stabilită și condamnată de articolul 219 din Codul Penal. ”Actul de natură sexuală, altul decât cele prevăzute în art. 218, (n.n. – violul) cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori profitând de această stare, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, se arată în respectivul articol din Codul Penal. ansamblul_somesul_apahida_cluj_napocaDe curând, mai susțin aceleași surse judiciare, polițiștii au trimis dosarul al Institutul de Medicină Legală din Cluj Napoca pentru efectuarea unei expertize psihiatrice care să răspundă la întrebarea dacă ”Ioan Moldovan a avut sau nu, discernământ în momentul comiterii faptelor de care este acuzat. Concluzia comisiei de medicină legală, pronunțată în data de 17 iunie 2015 a fost că fostul instructor de la ansamblul de dansuri sportive Someșul Apahida, are discernământ și poate să răspundă penal. Sursele judiciare mai spun că Ioan Moldovan nu prezintă tulburări psihice și ”are capacitatea psihică de a aprecia critic conținutul și consecințele faptelor sale”.

Ioan Moldovan a fost acuzat de mai multe tinere din Apahida, care făceau parte din ansamblul de dansuri sportive de agresiune sexuală. D.P. a susținut că profesorul Moldovan ar fi încercat să profite de ea încă din anul 2011, pe când avea doar 13 ani. „În anul 2011, când am fost în turneul din Bulgaria … mi-a desfăcut sutienul când eram în apă și a încercat tot felul de jocuri prostești, crezând că ajunge unde vrea. De atunci a continuat să mă prindă de fund și de sâni de nenumărate ori”.

O altă membră a ansamblului de dansuri populare, C.V., a declarat că a instructorul ar fi forțaț-o să îl sărute, după o nuntă unde ansamblul a oferit un moment artistic. „Mi-a prins capul cu ambele mâini și a început să mă pupe de mai multe ori pe gură, de față cu soția sa, Victoria Moldovan”. O întâmplare asemănătoare a fost povestită și de I.D.: „M-a prins forțat după cap, trăgându-mă pe spate și sărutându-mă pe gură, cu limba”.

M.C. din Apahida, a povestit cum a fost la un pas să fie violată de instructor. ”Când am ajuns, domnul a sărit pe mine și m-a trântit pe pat forțat, încercând să abuzeze de mine. Am țipat să mă lase în pace că încep să plâng. După acest conflict, a încercat să mă mituiască cu bani, suma pentru început fiind de 200 de lei, pe care i-am refuzat vehement”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s