Directorul de la Aeroportul Cluj se ține cu dinții de scaun! Este și normal la ce salariu enorm are …

Ceartă ca la ușa cortului la Consiliul Județean Cluj. Directorul Aeroportului Cluj Napoca, David Ciceo (foto), cercetat penal de DNA Cluj, pentru luare de mită, se ține cu dinții de scaunul de director în pofida legii care este clară, nici un angajat român plătit din fonduri publice nu poate fi și președintele Consiliului de Administrație și director al aceleiași instituții.
ciceo
David Ciceo este directorul Aeroportului Internațional din Cluj Napoca și președinte al CA al Aeroportului Internațional Cluj Napoca. Practic, Ciceo, în calitate de președinte al CA votează pentru proiectele directorului Ciceo, inclusiv rapoartele de activitate sau acordarea de măriri salariale.

David Ciceo primește pentru funcția de președinte/director general la Aeroportul Internațional Cluj Napoca, o sumă destul de importantă. Veniturile nete, cumulate, ale lui Ciceo sunt de 13.909 lei/lună. Ciceo are un salar anual de 137.125 lei, la care se adaugă suma de 29.780 lei, bani pe care îi primește pentru funcția de președinte al Asociației Aeroporturilor din România.

Noul președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan i-a cerut lui directorului Ciceo să respecte legea și să intre în legalitate, adică să renunțe la una dintre cele două funcții. La scurt timp după ce și-a anunțat această intenție, împotriva lui Seplecan s-a pornit un adevărat ”taifun” de plângeri penale. Între acestea, una în care Ciceo îl acuză pe președintele CJ Cluj de faptul că l-ar fi forțat să facă o ilegalitate în legătură cu un autoturism VW Touareg, care aparține Aeroportului Internațional Cluj și care era folosite de insituția condusă de Seplecan. Drept urmare, ca răspuns, în aceeași zi când au apărut acerste acuzații Seplecan a trimis mașina înapoi la aeroport.

Între timp, la ședința care a avut loc marți, Seplecan a cerut consilierilor să respecte legea și să voteze o hotărâre în care Ciceo să fie obligat să respecte legea.

Primul care a atacat a fost Ciceo, care a luat cuvântul și a spus: “Dorim respectarea legalităţii, dorim continuarea dezvoltării aeroportului, anul acesta facem undeva la 1,4 milioane de pasageri, anul viitor facem 1,6 milioane de pasageri. În curând dorim să anunţăm destinaţii noi, suntem în discuţii şi cu alte companii aeriene. Intermodalul este un proiect foarte important pentru judeţ şi va continua. S-au făcut presiuni, considerăm că sunt aspecte de abuz în serviciu, le-am sesizat organelor abilitate. Conducerea aeroportului, aeroportul va respecta legalitatea. Noi am vrut să fim foarte transparenţi cu conducerea, nu numai cu conducerea Consiliului Judeţean, cu toţi consilierii judeţeni. Dorim respectarea legalităţii, dorim real interesul public al cetăţeanului clujean. Având în vedere că aeroportul a făcut o sesizare organelor abilitate şi acea sesizare a ajuns la toţi consilierii judeţeni nu o să comentez aspectele legate de motorină, de cotele de motorină, de maşină”.

Președintele CJ Cluj, Mihai Seplecan a replicat: “Puteţi să verificaţi în ţară dacă directorul unei regii poate să fie şi şef de CA. Domnul Ciceo nu poate ocupa această funcţie. Dacă până acuma a fost lăsat de alţi preşedinţi de CJ, vorba preşedintelui României ”ghinion”, eu respect legea, indiferent că este aeroportul sau RAADPP unde de două luni am spus că se va ajunge în această situaţie, vor fi responsabili şi în timp vor plăti. Au blocat acest judeţ, vor să meargă mai departe cu voinţa politică, nu vor să aplice legea, din nefericire totul este în detrimentul locuitorilor judeţului Cluj. Eu am fost alături de domnul Ciceo dar am fost indus în eroare. Această neînţelegere dintre mine şi domnul Ciceo a venit când eu, Mihai Seplecan, am vrut să aplic legea şi m-am debarasat de acea voinţă politică. Credeau mulţi că voi deveni o marionetă, voi dansa cum cum vor ei. Ei trebuie să înţeleagă că lucrurile în ţară s-a schimbat, vreau să aplic legea şi voi lua în parte fiecare regie a CJ să vedem cum s-a desfăşurat activitatea”.

În cele din urmă, proiectul a căzut la vot iar Ciceo a păstrat cele două funcții. Seplecan a declarat la final că va supune la vot, la fiecare ședință acest proiect până când se va intra în legalitate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s