Pentru șeful de post se POATE și pentru un om de rând, NU! Dubla măsura a politicienilor din Apahida

La ultima ședință de Consiliu Local, pe ordinea de zi au existat câteva proiecte de hotărâre privind vânzarea terenurilor primite, la Legea 15, de tinerii din comuna Apahida, pentru a-și putea construi o casă. Printre acestea unul dintre proiecte îl viza pe șeful Postului de Poliție Apahida, agentul Radu Nemeș iar un alt proiect, pe un anume Claudiu Vasile Pop, un om care lucrează din răsputeri pentru a-și putea întreține familia. Cei doi sunt vecini de case, pe strada aviator Traian Vuia din Sânnicoară. Agentul Nemeș și-a construit o parodie de casă la numărul cinci în timp ce Claudiu Pop, a construit o casă în toată regula după cum rezultă și din fotografie, la numărul 10.20150920_120709
Pe terenul de 500 de metri pătrați de strada Traian Vuia, agentul Nemeș a construit o casă cu pereți din rumeguș presat, a montat o ușă și un geam mic. În 2012, agentul Nemeș a primit 300 de metri la Legea 15, suprafața fiind suplimentată cu încă 200 de metri. La ședința din 17 septembrie 2015, agentul Nemeș a solicitat ca terenul să îi fie vândut, cel mai probabil pentru revânzare, din moment ce polițistul mai deține o casă de 203 mp, în Sânnicoară, construit pe un teren donat de soacra acestuia.

Pentru a-i putea vinde terenul lui Radu Nemeș, Primăria Apahida a dispus efectuarea unei expertize care a fost întocmită de evaluatorul financiar Szasz Levente. Concluzia expertului a fost că terenul din zonă este evaluat la 6,24 euro/mp. În concluzie, terenul lui Nemeș este evaluat la 3.120 euro.

Acest proiect de hotărâre a fost votat fără ca nici unul dintre consilieri locali, prezenți la ședință, sau primarul Grigore Fati, să observe că locuința lui Nemeș nu este tencuită, și, deci, nefiind finalizată nu poate fi recepționată. Cu toate acestea, aceiași consilieri locali au votat proiectul de vânzare a terenului către agentul Radu Nemeș.

După alte două proiecte de pe ordinea de zi, a venit și rândul discutării vânzării terenului către familia Pop. Soții Pop au construit o casă frumoasă, au construit un gard în adevăratul sens al cuvântului, dar nu au mai avut bani să tencuiască imobilul. Acest lucru a fost observat de consilierul PSD Apahida, Sorin Rus care a ridicat această problemă, și anume că imobilul nu este tencuit, deci nu poate fi recepționat. Dacă nu poate fi recepționat, atunci terenul de sub casă primit de soții Pop, nu poate fi vândut către aceștia. În consecință, consilierii locali au votat împotriva vânzării terenului către familia Pop.
20150922_122357Ziardeapahida.ro a contactat-o pe Adela Pop, soția lui Claudiu Pop, pentru a obține un punct de vedere de la aceasta. ”Îmi pare rău că nu am participat la ședința respectivă de Consiliu Local să pot demonstra cum arată o casă, a noastră, și cum arată casa domnului Nemeș, fiindu-mi vecin. Mai multe nu vreau să zic pentru a nu ne face rău”, a spus Adela Pop.

Ziardeapahida.ro vă prezintă cele două cazuri, identice, și cele două case, iar concluziile le puteți trage și singuri. O întrebare totuși rămâne: de ce pentru șeful de post se poate aprba, iar pentru un om de rând, NU.

Ziardeapahida.ro îi reamintește primarului comunei Apahida, Grigore Fati, care a promovat proiectul de hotărâre de consiliu local, în cazul lui Radu Nemeș, dar și consilierilor locali, ce prevede Constituția, adică legea fundamentală, la articolul 16. ”Egalitatea în drepturi! Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Nimeni nu este mai presus de lege”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s