Sportul din Apahida, împiedicat de birocrația din Primărie și de logica secretarului David

Secretarul comunei Apahida, Alexandru David, este acuzat de Emil Cătană, antrenor la ACS For You Apahida că împiedică buna funcționare a clubului. Mai exact, secretarul David ar interpreta după bunul plac criteriile privind acordarea finanțării pentru unele proiecte sportive, deși criteriile au fost clar stabilite printr-o hotărâre de consiliu local.
secretarul david+jucan+ioana+ACS For You Apahida a participat la o licitație de proiecte pentru a primi o parte din finanțarea de 60.000 de lei, acordată de Primăria Apahida. Comisia de licitație a selectat patru proiecte sportive, care vor primi, fiecare, o anumită sumă de bani. ACS For You Apahida s-a calificat la licitație și a obținut finanțare pentru derularea activității sportive și competiționale.

Toate bune și frumoase până când actele au ajuns la secretarul comunei Alexandru David, specializat mai degrabă în vânzarea de terenuri către unii investitori imobiliari, decât de problema micuților legitimați la ACS For You Apahida.

”Secretarul comunei Apahida, interpretează regulamentul pentru finanțarea cluburilor sportive, după bunul plac. În detaliu, clubul sportiv For You Apahida a depus solicitare pentru accesarea fondurilor nerambursabile pentru sport, în valoare totală de 28.000 de lei, cu o participare de 21 la sută din sumă. Comisia pentru sport a aprobat suma de 18.000 de lei, cu o participare tot de 21 la sută. Deși așteptam întocmirea contractului conform regulamentului aprobat prin HCL 127/30 iulie 2015, domnul secretar blochează întocmirea contractului conform regulamentului aprobat prin HCL 127. Domnul secretar blochează întocmirea contractului, solicitând ca și contribuția de 21 la sută să fie aplicată sumei de 28.000 de lei”, a explicat Emil Cătană.

În regulamentul de acordare a acestor finanțări, adoptat prin Hotărârea de Consiliu Local al comunei Apahida, nr. 127/2015, lucrurile sunt clare ca lumina zilei.

La capitolul ”principii de atribuire a contractelor de finanțare”, se arată că pentru a obține banii trebuie asigurată o cofinanțare ”în sensul că finanțările nerambursabile trebuie însoțite de o contribuție din partea beneficiarului de minimum 10 la sută din valoarea totală a finanțării”. Din acest pasaj, din regulament, rezultă fără dubiu că cei de la ACS For You Apahida trebuie să depună 21 la sută din suma de 18.0000 de lei, suma primită, și nu așa cum ar solicita secretarul David, 21 la sută din suma de 28.000 de lei, suma solicitată.

Antrenorul Emil Cătană a mai declarat că i s-a cerut să intre în PSD, pentru ca lucrurile să se deblocheze.

La clubul sportiv ACS For You Apahida, cu secție de baschet, fac sport mai multe zeci de copii din Apahida. ”Avem 18 copii de la grădiniță, 36 de copii cu vârsta între șapte și 10 ani și 22 de copii peste 10 ani. 80 la sută dintre ei participă în Campionatul Național de Baschet. Pentru ei solicităm banii de la Primăria Apahida”, a mai spus Emil Cătană.

Dacă secretarul David vrea să răspundă la această chestiune ridicată de Emil Cătană, poate să o facă pe adresa de mail ziardeapahida@gmail.com.

Explicație foto: Secretarul comunei Apahida

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s