Canalizarea de la blocurile din zona AVICOLA a REFULAT în apartamente! A fost DEZASTRU

Canalizarea de la blocurile care au fost construite pe halele fostei Avicola a refulat din nou, duminică seara, din cauza ploii abundente. Mizeria a ieșit în apartamentele situate la parterul blocurilor, situația fiind descrisă de mai mulți proprietari ca una tragică. ”A ieșit mizeria din canalizare în baie. S-a umplut vasul de la toaletă și a refulat pe jos. Este a nu știu cât oară când pățim o astfel de treabă. I-aș chema și pe cei care conduc comuna să curețe și ei un pic de rahat să vedem dacă le convine”, spune un bărbat, proprietarul unui apartament situat la parterul unui bloc din zona Avicola.bloc 1

În lipsa unei rețele de canalizare, toate reziduurile care provin de la apartamentele din blocurile construite în zonă se adună într-o fosă improvizată, de constructorul care a ridicat blocurile. Mai mult, respectiva fosă este amplasată la doi pași de casa familiei Șuteu, care a avut de suferit mult din cauza mirosului degajat. De fiecare dată când plouă abundent, fosa se umple foarte repede, deoarece și canalele din zonă au fost legate la acest sistem impropriu de colectare a reziduurilor, iar acest lucru duce la refulare și la revărsarea mizeriei în apartamente.

Oamenii spun că primarul Grigore Fati le-a promis un ajutor prin construirea unui sistem de canalizare care să fie interconectat la canalizarea publică, dar acest lucru nu s-a petrecut până în prezent. Primarul Fati speră să poată construi rețeaua de canalizare din zonă cu fonduri provenite de la Uniunea Europeană, și care au fost accesate de Compania de Apă Someș.

Și mai grav este faptul că Primăria Apahida a preluat instalația de canalizare, grupul de pompe și fosa septică de la investitorul care a construit blocurile, fără ca acestea să fie funcționale. Ulterior, Primăria Apahida s-a angajat că va revizui întreaga instalație dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Oficialii de la Compania de Apă Someș susțin că ei vor prelua instalația de canalizare abia atunci când este funcțională și că investiția în canalizare care se derulează în Dezmir, Sânnicoară și parte din Apahida, realizată din fonduri europene, nu vizează și această zonă. ”Noi nu am accesat fonduri pentru acest mini-cartier de blocuri. Poate în viitorul apropiat dar nimic nu este sigur”, a declarat un oficial al Companiei de Apă Someș,

În zona respectivă sunt 200 de apartamente iar de fiecare dată când sistemul refulează este nevoie de intervenția angajaților de la Compania de Apă ca să vidanjeze fosta septică.

One thought on “Canalizarea de la blocurile din zona AVICOLA a REFULAT în apartamente! A fost DEZASTRU

  1. E groaznic cand se intampla asa ceva, mai ales daca nu este un incident izolat. Trebuie gasita o solutie pentru ca oamenii sa nu se mai confrunte cu o asemenea situatie deplorabila.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s