Avocatul Budișan, din Apahida, a parcurs în această vară, ”drumul vieții” lung de 790 de kilometri!!! ”Ai trăiri lăuntrice greu de definit”

Un celebru avocat din Cluj Napoca, originar din Apahida, a parcurs în această vară ”drumul vieții”, sau mai cunoscut sub numele de Camino. Călin Budișan, născut și crescut în Apahida, a avut ambiția de a parcurge, pe jos, o distanță de 750 de kilometroi, între localitățile Roncevalalles din Franța și Santiago de Compostela, din Spania. Drumul este un pelerinaj autentic, spune avocatul Budișan, și te umple de credință.avocat budisan”Sincer să fiu, în primul rând îmi place enorm să stau în natură, să ies un pic din mediul acesta încărcat de tot felul de energii negative, în care fiecare îți povestește problemele lui, să fiu eu, fără telefon, fără nimic. Tu cu tine și cu natura, cerul și, desigur, cu conotații religioase. Eu nu cred musai într-o formă anume. Nu sunt habotnic ortodox, deși am ajutat la ctitorirea unei biserici”, a declarat Călin Budișan, pentru clujust.ro.

Potrivit lui Budișan, ”Camino înseamnă drumul vieții. Să te regăsești. Te apropii de natură și de îndepărtezi de tehnică, de probleme. Stai jos, rezemat de tulpina unui copac și parca toată lumea e a ta. Nu ai nevoie de vile, mașini… Ai trăiri lăuntrice greu de definit. Fără un motiv anume, câteodată ai senzația că parcă zbori, o bucurie imensă, în ciuda oboselii. Vezi răsăritul, vezi apusul. Sunt zile când îți vine să te culci cu rucsacul în spate după un kilometru. Pe lângă conotația religioasă, drumul Camino are și componentă energetică deoarece este sub constelația Carul mare”, a spus avocatul Budișan.

Avocatul Budișan este specializat în domeniul penal și are printre clienți nume cunoscute, cum ar fi președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, patronul societății 16 Februarie din Cluj Napoca, Călin Mitică sau fostul șef al Poliției Bistrița. Toți sunt acuzați de DNA de fapte de corupție.

Călin Budișan a donat o mare sumă de bani pentru construirea Bisericii din Câmpenești. Pentru activitatea lui, Mitropolia Clujului l-a decorat cu cea mai înaltă distincție religioasă: crucea mitropolitană.

Potrivit wikipedia, drumul Camino, este drumul lui Iacob (în galiciană Camiño de Santiago), este numit drumul străbătut de pelerini prin diferite țări ale Europei pentru a ajunge la mormântul apostolului Iacob, din Santiago de Compostela, Spania.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s