Compania de Apă Someș regretă drama bărbatului din Dezmir. Constructorul spune că acesta ”nu era în cea mai bună formă”

Compania de apă ”Someș” a reacționat la articolul publicat de ziardeapahida.ro, privind drama bărbatului din Dezmir care a căzut într-un canal lăsat nesemnalizat, și și-a fracturat coloana vertebrală. Purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someș, Lucian Croitoru susține, într-un punct de vedere, trimis redacției noastre că ”executarea, semnalizarea și supravegherea lucrărilor sunt responsabilitatea exclusivă a contractorilor până la predarea (recepția) acestora operatorului, ulterior finalizării, probelor de funcționare și perioadei de notificare a defectelor. Acest lucru nu este realizat nici azi, 11 septembrie 2015”.
20150908_114956
În același punct de vedere, Compania de Apă Someș mai arat că instituția ”regretă sincer trauma și suferința persoanei în cauză, prin intermediul unui element de infrastructură asociat cu compania noastră, dar de care nu am fost în niciun fel responsabili, căminul nefiind în administrarea noastră și neavând legal sau contractual atribuții legate de execuție”.20150908_115502

Oficialul de la Compania de Apă Someș mai susține că firma care execută lucrările de construire a rețelei de canalizare este Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj, societatea care a câștigat licitația pentru realizarea acestui obiectiv.

Directorul ARL Cluj, Dan Mihancea a declarat că groapa de canal în care a căzut Vasile Olaru din Dezmir era semnalizată și că ”bărbatul nu se afla în cea mai bună formă fizică”, fiind în stare de ebrietate. ”Cazul este cunoscut la nivelul societății noastre. După ce a căzut în canal, el a ieșit singur și a mai mers până acasă. Acum se susține public că are triplă fractură de coloană vertebrală. Este un pic ciudat. Noi am respectat toate normele de siguranță pentru astfel de lucrări”, a declarat Dan Mihancea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s