Muzeul copiilor s-a deschis mai repede decât s-a anticipat. Sâmbătă a fost prima zi pentru acest paradis al micuților

Exploratoriu – muzeul copiilor, ideea americană care a prins viață la Apahida s-a deschis mai repede, decât au anunțat, în prima fază, organizatorii. Muzeul copiilor funcționează, începând de sâmbătă, în fostul spațiu care a aparținut florăriei Magnolia, pe o suprafață care se întinde pe 800 de metri.IMG_2967Universul micuților este foarte variat iar timpul nici nu se simte cum trece. După câteva ore micuții se despart plângând de jucăriilor lor preferate. În exploratoriu sunt tot felul de jocuri pentru copii, care mai de care mai variate, de la un supermarket, cu case marcat care dau bonuri iar copii pot plăti cu bani, la tot felul de zone, fiecare cu un anumit specific, muzică, teatru, literatură etc. ”M-am simțit bine, chiar foarte bine. Copilul meu s-a jucat non stop cu toate jucăriile și jocurile care sunt în Exploratoriu”, spune un bărbat din Cluj Napoca, un avocat celebru, care a venit cu băiatul lui. ”Am citit în presă despre acest muzeu al copiilor și am zis să venim să vedem cum e, mai ales că am aflat ce se va deschide azi. La început, am fost sceptic dar am văzut că băiețelului meu îi place foarte mult. S-a îmbrăcat într-un costum de pompier de care nu s-a mai dezlipit. Apoi, am fost prins și eu în tot felul de jocuri interesante și captivante”, mai spune avocatul.IMG_2952Un alt bărbat, un polițist, a venit și el cu cele două fetițe care se jucau cu ceilalți copii. ”Am auzit de Exploratoriu și am venit să vedem cum e. Sunt chiar foarte mulțumit. Noi, românii nu avem cultura unor astfel de locuri care sunt peste tot în lumea civilizată. Văd că fetițele mele se joacă foarte bine”, a spus polițistul.IMG_2942Peste tot copii au ce face, pot cânta la piane miniaturale, chitare sau alte instrumente muzicale. Se pot învârti într-un labirint care le solicită la maxim inteligența, pot vedea cum funcționează gravitația produsă de magneți sau pot vedea cum funcționează centru de greutate.

IMG_2910Alida Cunnen este manager cu evenimentele și te întâmpină chiar de la intrare. ”Este un loc de joacă interactiv, dedicat copiilor cu vârste între șase luni și 12 ani. Chiar și adulții vor interacționa cu interes cu exponatele și vor participa cu plăcere la activitățile oferite de exploratoriu”, spune Alida Cunnen. În spatele muzeului copiilor, funcționează o generoasă grădină de vară cu peste 5000 de mp. de teren. ”Este un loc atractiv unde copii se pot juca și în aer liber. Avem o trambulină și o cascada cu apă dar și un spațiu foarte mare unde copii se pot da cu bicicletele”.IMG_2925În interiorul Muzeului Copilului a fost amenajată și o sală unde se pot aniversa zilele de naștere a micuţilor. ”Noi mergem pe un alt principiu. Nu avem animatori pentru că nu avem nevoie de așa ceva, deoarece copii care participă la petrecere se pot juca unde vor în incinta Exploratoriu-ului după care, atunci când se taie tortul, pot intra în sala special amenajată. Între personalul pe care l-am angajat avem și doi angajați care au absolvit Școala de Pedagogie”, mai spune Cunnen.

Intrarea în Muzeul Copilului costă 25 de lei/copil și zece lei de părinte. De la al treilea copil în sus se plătește doar 15 lei. În cursul zilei de sâmbătă, muzeul este deschis până la ora 20.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s