De câtă falsitate dă dovadă primarul Fati !!! El a propus majorarea prețului gunoaielor în iunie iar acum spune ca impozitul pe gunoaie ar fi mai mic

Chestiunea gunoaielor din Apahida a fost gândită de primarul colonel Grigore Fati, încă de acum câteva luni. El este cel care a propus majorarea prețului gunoaielor, în iunie, și tot el este cel care a dorit impunerea unei taxe de salubritate, în august.

În urmă cu câteva zile, primarul Fati a declarat pentru un ziar local că taxa de salubritate pe care vrea să o impună ca și impozit local, pe care fiecare proprietar de casă sau de apartament, este obligat să îl plătească de două ori pe an, este mai mică decât taxa colectată de societatea Strict Prest SRL de la persoanele fizice, de șapte le/persoană. adresa

Chiar dacă adevărul supără, el trebuie spus până la capăt. În iunie, adică cum doar trei luni, fiecare apahidean plătea pentru ridicarea gunoiului menajer, o taxă de doar 4,9 lei/lună/persoană. Primarul colonel Fati a propus majorarea prețului de la la 4.9 lei, la șapte lei. Deci în iunie, o familie compusă din două persoane plătea zece lei, cu doi lei mai puțin decât valoarea impozitului pe salubritate, dorit tot de primar.
chcl gunoaie
Planul a avut două etape și a vizat strict interesele firmei Strict Prest SRL, condusă de Mircea Eugen Vereș, finul de cununie al primarului Grigore Fati. În data de 18 iunie 2015, Fati a semnat un raport de aprobare prin care s-a propus ”modificarea tarifului aferent serviciilor de salubritate de la 4.9 lei/persoană la șapte lei/persoană, începând de la data de i iulie 2015, conform adresei 15219/17 iunie 2015, transmisă de SC Strict Prest SRL”. Documentul poartă semnătura primarului.

Pasul doi s-a derulat la ședința Consiliului Local Apahida, din data de 30 iunie 2015, când pe ordinea de zi, a fost impus un proiect de hotărâre de consiliu local, pornit tot din inițiativa primarului, prin care ”se aprobă actualizarea pentru serviciile de salubrizare, conform contractului privind delegarea gestiunii prin concesiune a Serviciului Public de Salubrizare a localități Apahida, nr. 1640/31 ianuarie 2016”. Articolul doi, din același proiect, prevedea că tariful pentru serviciile de salubrizare va fi de șapte lei/persoană cu TVA inclus, începând cu data de 1 iulie 2015, adică de chiar a doua zi după ședința de Consiliul Local.

Această hotărâre a fost adoptată cu majoritate de voturi, inclusiv cu votul consilierilor locali PNL

La ultima ședință de consiliu local, primarul Fati a propus din nou, un alt proiect de hotărâre prin care se dorea instituirea unei taxe de salubritate, care să fie plătită sub formă de impozit local, de către toți deținătorii de proprietăți din Apahida, înscrise în registrul Agricol. Dacă ar fi trecut, acest impozit pe salubritate, din conturile Primăriei Apahida ar fi fost achitate, lunar, către Strict Prest SRL, firma finului, sumele aferente serviciului de salubritate pentru toate cele aproximativ 5.700 de imobile, care ar trebui să achite impozite pe proprietate. Cu alte cuvinte, firma nu mai avea nicio problemă legată încasarea taxelor de salubritate, așa cum se întâmplă în prezent.

Singura problema majoră ar fi fost că Primăria Apahida nu încasează decât 70 la sută din impozite, și asta pentru că 30 la sută din apahideni fie nu vor să plătească, fie uită să facă acest lucru cu anii. Concluzia este că în conturile Primăriei Apahida, s-ar fi produs o pagubă de 30 la sută din totalul taxei de salubritate, care este de aproape 900.000 de lei/an.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s