Taxa de salubritate a căzut. Consiliul Local nu a votat proiectul nașului Fati pentru finul Vereș

Mult iubitul proiect privind taxa de salubritate, impus pe ordinea de zi a Consiliului Local Apahida, de primarul colonel Grigore Fati, a căzut la vot, deoarece PSD nu a avut numărul necesar de consilieri locali pentru a forța aprobarea acestui proiect. Consilierul local Vasile Frătean, director în cadrul Strict Prest SRL, a fost obligat să se abțină de la vot. Grigore Fati

Primarul Grigore Fati a propus instituirea unei taxe de salubritate de 144 de lei/an, adică 12 lei/lună, plătibilă în două rate. În schimbul acestei taxe, cetățenii comunei nu ar mai fi trebuit să achite prestatorului de servicii de salubritate, Strict Prest SRL, deoarece contractele ar fi fost anulate.

Primarul Fati este nașul de cununie al lui Mircea Eugen Vereș, om de afaceri care conduce societatea Strict Prest, care colectează gunoiul menajer din Apahida. Prin acest proiect s-a urmărit doar favorizarea societății care ridică gunoiul menajer, pentru că dacă acesta ar fi trecut, societatea încasează lunar, de la Primăria Apahida, sumele de bani aferente tuturor celor aproximativ 5.700 de unități locative plătitoare de impozite, adică în jur de 69.000 de lei/lună, adică 828.000 de lei/an. În prezent, Strict Prest SRL, reușește să colecteze de la cetățeni o sumă aproximativ egală cu 50.000 de lei/lună.

Pe de altă parte, dacă ar fi trecut, acest proiect ar fi adus la bugetul Primăriei Apahida, o gaură considerabilă, deoarece, în prezent doar 70 la sută din deținătorii de case sau apartamente din Apahida, plătitori de impozite pe locuințe, plătesc cu regularitate. Restul de 30 la sută, nu se încasează niciodată sau se încasează foarte greu. Un simplu calcul indică faptul, că doar pentru taxa de salubritate, din bugetul Primăriei Apahida s-ar fi înregistrat în fiecare an un minus de 276.000 de lei.

Vom reveni cu amănunte incendiare!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s