Primarului nu i-a ieșit planul cu Buiga. Noul consilier PSD a fost trimis acasă. Vezi STENOGRAMA

Deși la ședința Consiliului Local Apahida de azi, consilierul local Ovidiu Buiga trebuia să fie exclus iar în locul lui numit un alt consilier local în persoana lui Cioloca Jeler Adela, acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza faptului că nu a existat avizul, pozitiv sau negativ, al comisiei de specialitate.buiga

Legea 215/2001, a administrației publice locale, stabilește că pentru fiecare hotărâre supusă aprobării trebuie un aviz al comisiei de specialitate, acest lucru nu s-a întâmplat în cazul validării noului consilier local din Dezmir.

Pentru că la Apahida, legea este consultativă, și nu obligatorie, deși ar trebui să fie invers, hotărârea de numirea a noului consilieri local Cioloca Jeler Adela nu a fost însoțită de aceste aviz al comisiei de specialitate. Consilierii locali PNL au atras atenția asupra acestei ilegalități, moment în care primarul colonel Grigore Fati a decis să retragă de pe ordinea de zi proiectul privind desemnarea noului consilier local.

Deși a fost prezent în sala de ședință, consilierul local PSD, Ovidiu Buiga, exclus din partid din cauza unor abateri grave, necunoscute nou, nu a fost lăsat să le vorbească celorlalți consilieri pentru a le explica situația în care se află.

La ședință, primarul Fati a dat înapoi la fel de repede cum a vrut să îl scoată pe Buiga din Consiliul Local. În stenograma discuției rezultă că primarul a venit complet nepregătit, în timp ce secretarul comunei, Alexandru David, nu a știut cum să îl ajute.

Stenogramă ședință:

Vălean Răchișan (consilier local PNL): În ordinea de zi este trecut un proiect privind constituirea unei comisii de validare. Aici am o obiecțiune față de acest proiect pentru că nu a fost trecut pe convocator. Îl supun spre aprobare Consiliului Local să îl scoatem afară.
Primar: Deci domnu …
Vălean Răchișan: Domnule primar eu conduc ședința. Dvs ați propus un proiect și nu ne-ați anunțat înainte cu cinci zile înainte, de proiectul numărul 1. În legea 215 se arată că se comunică consilierilor, ordinea de zi, cu cinci zile înainte.
Primar: Corect, dar vroiam să spun că ordinea de zi o stabilește primarul.
Vălean Răchișan: Supun la vot scoaterea proiectului de pe ordinea de zi. Cine este pentru: șase. Cine este împotrivă: șase. Balotaj. Mai este o problemă cu ordinea de zi, privind validarea mandatului doamnei consilier Cioloca. În regulament se arată că proiectele de hotărâre se înscriu pe ordinea de zi doar dacă sunt însoțite de avizele comisiilor de specialitate. Proiectul propus nu îndeplinește condițiile ..
Primar: Corect.
Vălean Răchișan: Pentru că proiectul privind validarea nu îndeplinește condițiile legale, domnule primar vă puteți retrage proiectul privind validarea mandatului consilierului Cioloca.
Primar: Da. Retrageți-l de pe ordinea de zi.
Vălean Răchișan: Supun aprobarea ordinii de zi cu modificările care s-au făcut. Cine este pentru? Opt voturi. Se aprobă ordinea de zi cu modificarea efectuate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s