Primarul Fati vrea impozit anual pentru gunoaie!!! Important este dacă voi vreți …

Pe lângă, impozitele pentru case, terenuri, mașini sau garaje, apahidenii vor mai fi obligați de la 1 septembrie, asta dacă proiectul de hotărâre inițiat de primarul colonel Grigore Fati, și o taxă specială de salubrizare. Această taxă va fi plătită de fiecare familie în parte, sub forma unui impozit anual, și va fi egală cu 144 de lei pe an, adică 12 lei pe lună.gunoi apahida

Contractele încheiate de fiecare familie în parte, sau de asociațiile de locatari, cu firma Strict Prest SRL, care colectează gunoiul, vor fi anulate. Activitatea de colectare a gunoiului va continua să fie prestată de societatea Strict Prest SRL, dar plata pentru această activitate va fi făcută direct de către Primăria Apahida, din contul special destinat în care se vor aduna banii din taxa specială de salubritate.

Consiliul Local Apahida, va dezbate luni instituirea taxei speciale de salubritate. Consilierii locali sunt chemați să voteze instituirea taxei speciale, dar cel mai probabil aceasta nu va trecere deoarece consilierii locali PNL nu sunt de acord cu încă o taxă care să fie percepută apahidenilor.

Măsura pe care dorește primarul Fati să o ia, va aduce la la bugetul Primăriei Apahida, venituri mai mari. În prezent, în Apahida și satele aferente, există 5.700 de locuințe, apartamente sau case individuale. Dacă toate aceste locuințe vor plăti taxa de 144 de lei, în conturile Primăriei Apahida va intra suma de 820.800 de lei.

În prezent, sunt multe asociații de locacatari care nu au contract cu firma Strict Prest dar cu toate acestea gunoiul este ridicat și nimeni nu plătește.Potrivit unor evidențe contabile, firma Strict Prest încasează, lunar, de la locuitorii comunei Apahida, aproximativ, suma de 50.000 de lei, ceea ce înseamnă 600.000 de lei/an. Cu alte cuvinte, instituirea taxei speciale de salubritate va aduce bani suplimentari în conturile Primăriei Apahida, în cuantum de 220.000 de lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s