Noaptea cuțitelor lungi în PSD Apahida!!! Excluderea lui Ovidiu Buiga pe masa Consiliului Local

Nimeni nu știe de la ce a început scandalul între primarul colonel Grigore Fati (foto dreapta) și consilierul local PSD, Ovidiu Buiga. Cei doi au fost până de curând foarte apropiați după care, din motive necunoscute încă, colonelul de la Primărie a cerut partidului din care face parte, PSD, retragerea sprijinului politic în cazul consilierului Buiga (foto stânga).buiga

La ședința de Consiliu Local, care va avea loc în data de 31 august a.c., pe ordinea zi figurează un proiect, propus de primarul colonel, prin care le solicită celorlalți consilieri local, validarea unui nou consilier local în persoana lui Gabriela Jeler Cioloca, din Dezmir, în locul lui Ovidiu Buiga. Despre noul consilier local știm doar că are 29 de ani și că a absolvit cursurile Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj.ciologa1
Ca la o cazarmă unde ordinele se execută și nu se comentează, primarul colonel Grigore Fati sare peste pașii legali la care îl obligă legea . Astfel, articolul 9, alin. 3, din Legea 393/2004, privind statutul aleșilor locali, prevede clar că: ”încetarea de drept a mandatului de consilier se constată de către Consiliul Local, prin hotărâre, la propunerea primarului ori, după caz, … a oricărui consilier”.

Primarul Fati ar vrea să sară pe acest pas deoarece știe că nu are nicio șansă să obțină un vot din partea Consiliului Local, privind încetarea mandatului de consilier al lui Ovidiu Buiga. În cazul în care s-ar supune la vot, această hotărâre, ar obține cel mult opt voturi, insuficient pentru ca voința primarului să se împlinească.

Pe ordinea de zi cu proiectele care se vor discuta la Consiliul Local Apahida, în data de 31 august, se prevede doar discutarea și votarea unui proiect care se referă la validarea noului consilier Gabriela Jeler Cioloca, fără să se urmeze și ceilalți pași legali.

Prin blocarea intenției primarului Fati de a scăpa de consilierul Buiga, PNL Apahida, condus de co-vicepreședinți Călin Păcurar și Ligia Pop, va deține majoritatea în Consiliul Local Apahida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s