Apahidenii au primit bani de nimic pentru exproprierile de la Someș. Vezi lista cu proprietarii umiliți de Statul Român

Ziardeapahida.ro a intrat în posesia listei cu persoanele din Cluj Napoca și Apahida, care vor fi expropriate cu diferite suprafețe de terenuri pentru lucrările care se derulează pentru amenajarea râului Someșul Mic. Lucrările sunt cuprinse în cadrul proiectului de extindere a pistei de aterizare /decolare a Aeroportului Internațional Cluj Napoca, la 3.100 de metri.

Dacă pentru suprafețele de teren situate în intravilanul municipiului Cluj Napoca, sumele sunt destul de generoase, dar mai mici decât prețul pieței, pentru apahideni și terenurile lor, situate în intravilanul comunei Apahida, sumele sunt de-a dreptul derizorii, fiind o bătaie de joc la adresa acestora. Ziardeapahida.ro îi anunță pe apahidenii care vor să dea în judecată comisia de expropriere și să solicite sume de bani, egală cu prețul pieței, că îi va sprijini. În Cluj Napoca, mai multe persoane care au dat în judecată Consiliul Județean Cluj și comisia de expropriere de la aeroport au câștigat deja, definitiv, sume importante de bani.
pagina 1 exproprieri
Revenind, dacă pentru un metru pătrat situat în intravilanul municipiului Cluj Napoca, s-au propus sume de 29 de euro pentru un metru pătrat, pentru aceeași suprafață situată în Apahida, un proprietar va primi mult mai puțin și anume 11 eurocenți.
pagina 2 exproprieri
De exemplu, Ștefan Părău din Cluj Napoca va primi pentru 4.294 mp. expropriați, suma de 548.129 lei în timp ce Petru Rocaș din Apahida, va încasa suma de 264 de lei, pentru 575 de mp. de teren.

Un alt proprietar din Apahida, este Vasile Dezmirean căruia comisia de exproprieri i-a propus să primească 441 de lei pentru 959 de mp de teren.

”Nu vom semna niciun act de expropriere. Vom merge la judecată și vom demonstra că terenurile noastre nu valorează zece cenți/mp. Ne-au chemat deja să semnăm că suntem de acord cu aceste exproprieri dar noi nu putem fi de acord cu această bătaie de joc”, a declarat pentru ziar deapahida.ro, o femeie din Apahida, care este nemulțumită de valoarea sumelor primite pentru terenurile lor.

Ziardeapahida.ro a aflat că din comisia de expropriere face parte și secretarul comunei, Alexandru David. Îi solicităm pe această cale domnului secretar, să trimită pe adresa de mail a redacției un punct de vedere legat de această situație dar și despre ce trebuie să facă cei implicați.

Proiectul de amenajare a râului Someșul Mic, are o valoare de 56.661.962 lei, din care 90% reprezintă finanțare de la Uniunea Europeană și doar zece la sută de la bugetul de stat. Investițţia are rolul de a apăra comuna Apahida de posibile inundații dar şi de diminuarea a efectelor negative ale acestora.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s