Preotul Diț pe lista celor care l-au ajutat pe Teodor Aștilean: ”are simț civic și este responsabil” !!! Vezi caracterizarea pozitivă …

Se pare că toate oficialitățile comunei au sărit să îi apărarea soțului directoarei economice de la Primăria Apahida, care a fost judecat și condamnat pentru uz de fals, mai exact pentru că s-a folosit de două diplome false pentru a se angaja , mai întâi ca paznic, iar mai apoi ca funcționar public, la Primăria Apahida.

După primarul Grigore Fati, care a renunțat, inexplicabil, la acuzația de înșelăciune, la șeful Secției de Poliție Apahida, inspectorul Mircea Buta care i-a dat o caracterizare favorabilă, deși este vorba despre o persoană care a încălcat legea, fiind cercetată de subordonații acestuia, și până la preotul Ioan Iacob Diț, toți au sărit în apărarea lui Teodor Aștilean.

Preotul Ioan Iacob Diț, de la Parohia Ortodoxă 1, din Apahida, pare că a scris după dictarea cuiva sau că a semnat ca ”primarul”, fără să se uite ce a semnat și fără să întrebe la ce folosește această caracterizare . ”Îl recomand pe numitul Aștilean Teodor, domiciliat în localitatea Apahida, ca un om de bază a societății noastre, prezent în sfânta biserică și activitățile sociale ale urbei. Este o persoană liniștită, amabilă, cu frică de Dumnezeu și cu un ales simț civic, simț de responsabilitate în familie, biserică și societate”, a scrie preotul Diț în caracterizarea făcută lui Teodor Aștilean.20150807_114933Pe tânărul preot Diț, urmașul preotului Sabin Diț, atât de iubit de apahideni, îl știm ca pe un om inteligent, religios și cu mult har, și care, poate, a ”picat” în acest scandal, fără voia lui și fără să știe la ce folosește Teodor Aștilean această caracterizare.

Suntem curioși ce va spune mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, despre această situație, răspuns care îl vom afla foarte repede.

Întrebările care se pun și la care primarul Grigore Fati refuză să răspundă sunt multe și, cu siguranță, vor rămâne fără răspuns. Prima dintre ele ar fi, dacă toți cei enumerați mai sus ar sări să apere un om simplu, de pe stradă, cu alte cuvinte un anonim? Răspunsul ar fi cu siguranță, nu!

A doua întrebare care se pune este una cu mult bun simț, dar care nu a fost pusă nici de polițiști și nici de procurori. Directoarea economică de la Primăria Apahida, Dana Aștilean nu este oare funcționarul public care semnează statele de plată ale angajaților? Oare, Dana Aștilean nu știa că soțul nu are decât ”zece clase”, dar era angajat cu studii superioare, cu diplome false? Oare, directoarea economică nu este complice la infracțiunea de înșelăciune în dauna bugetului Primăriei Apahida, infracțiune comisă de soțul său, Teodor Aștilean, în momentul în care a încasat salariul pentru o funcție pentru care nu avea calificarea necesară? Cu siguranță, putem crede că Dana Aștilean știa toate aceste lucruri dar a preferat să tacă și să nu spună adevărul.

Ultima întrebare, și cea mai grea, este următoarea: oare ce îi leagă pe toți acești oameni, primarul, directoarea economică, șeful Secției de Poliție Apahida și preotul Diț, junior, de au sărit, la un semnal, să îl scape pe Teodor Aștilean de o pedeapsă mai grea? Cu siguranță, la această întrebare nu vom putea primi un răspuns, dar pe care îl putem bănui …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s